Beyaz Bez Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz Bez Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Her ne kadar beyaz ayakkabılar temizlik açısından hepimizi korkutsa da aslında o kadar da kokutucu değiller. Yalnızca biraz şampuan, temiz ve yumuşak bir bez, yumuşak kıllı bir fırça, kağıt havlu, beyazlatıcı diş macunu ve leğene ihtiyacımız var.

Bağcıkların Temizlenmesi

İlk olarak ayakkabıların bağcıkları varsa bağcıkları çıkarılır. Bağcıkları benzer renk çamaşırlarla birlikte makinede yıkayabilirsiniz. Bu noktada makineyi yüksek devirde sıktırmamak önemli çünkü yüksek devirde sıktırmak bağcıkların uç kısımlarında bulunan sert yerlerinin deforme olmasına neden olabilir. Makinede yıkamak istemeyenler ise deterjanlı suda bağcıkları bekletip elleriyle yıkayabilirler.

Kaba Temizlik

Bağcıklarımızı çıkardıktan sonra ayakkabının üzerinde veya tabanında kaba kirler varsa öncelikle bunları temizliyoruz. Doğrudan suyun altına tutarak bu işlemi yapabilirsiniz. Tabanını temizlemek için yumuşak kıllı fırçayı kullanabilirsiniz. Ayakkabı tabanındaki çamur birikintileri için iyi bir çözüm.

Derinlemesine Temizlik

1.Aşama

Kaba kirlerini akıttıktan sonra leğene ılık su koyun üstüne biraz şampuan ekleyip köpürtün ve ayakkabılarınızı bu suyun içine koyup yarım saat bekletin. Bu işlemde, şampuanlı su ayakkabının her noktasına ulaşarak kirleri çabuk çıkarmanızı sağlayacaktır. Suyun bu noktada ılık olması çok önemli. Çünkü; sıcak su, bez ayakkabılarda çekmeye neden olabilecekken soğuk su, kirlerin çözülmesi için yeterli değildir.

2.Aşama

Bekledikten sonra ayakkabılarınızı çıkarın ve yumuşak kıllı temiz bir fırçaya beyazlatıcı diş macununu sıkıp ayakkabının üzerindeki kirleri dairesel hareketlerle nazikçe ovalayarak temizlemeye başlayın. Ayakkabının taban kısmını da bu şekilde fırçayla temizleyebilirsiniz. Yumuşak kıllı fırçanın diş fırçası olması oldukça kullanışlı olacaktır ama resim fırçası da iyi bir alternatif olabiliyor.

3.Aşama

Bu şekilde fırçayla bütün kirleri lekeleri temizledikten sonra temiz bir bez yardımıyla ayakkabının üzerinde kalan diş macunu kalıntılarını güzelce silebilirsiniz.

4.Aşama

İlk 3 aşama tamamlandıktan sonra tekrar şampuanlı ılık su hazırlayarak ayakkabılarınızı yarım saat daha bekletin. Bu aşamada önemli olan şampuanlı suyu köpürtmeniz.

5-)Aşama

Son aşama olarak ayakkabılarınızı akan soğuk suyun altında bütün şampuandan arınana kadar durulamanız gerekiyor.

Kurutma

Bütün bu işlemler bittiğinde ayakkabılarınız tamamen temizlenmiş oluyor ve sıra kurutma işlemine geliyor. Bu işlem ayakkabının formunu kaybetmemesi açısından çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Bu noktada ise ayakkabının formunu koruyarak suyunu çekmesi için içine kağıt havlu doldurup kurumaya bırakıyoruz. Kağıt havlu yerine gazete gibi mürekkepli kağıtlar kullanmak ayakkabıları boyayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ