Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

Beyaz renkli çantalar yaz aylarında kadınlar tarafından daha sık tercih edilmektedir. Yaz aylarında açık kıyafetlerin yanında güzel uyum sağlayan bu beyaz çantaların tek kötü özelliği kolaylıkla kirlenmesidir.

Kolayca lekelenen ve kirlenen beyaz çantaları evde uygulayacağınız birkaç püf nokta ile kolayca temizleyebilirsiniz. İşte beyaz çantaları temizlemek için uygulayacağınız yöntemler;

1-)Süt ile Temizleyin

Bu yöntem özellikle beyaz gerçek deriden yapılan çantalar için geçerli bir yöntemdir. Çantanızda meydana gelen lekeli bölgeyi süt döktüğünüz yumuşak bir bez ile hafifçe siliniz. Bu işlem sonrasında kuru bir bez ile aynı bölgeyi siliniz.

Beyaz gerçek deri çantalarda meydana gelen lekeleri normal ıslak bir mendil ile de çıkarabilirsiniz.

2-)Sabunlu Bez Kullanın

Sabunlu bez ile lekelerin çıkarılması özellikle kumaş yapılı beyaz çantalarda geçerli olmaktadır. Bir bezi sabun ile iyice ıslatın ve bu bez ile lekeli bölgeyi hafifçe siliniz.

Kumaş çantalarda meydana gelen lekelerin çıkarılması için çamaşır makinesini kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda çantanın makinede yıkanır olup olmadığı büyük önem taşımaktadır. Eğer çamaşır makinesinde yıkanıyor ise yıkanma koşullarına dikkat edilmeli ve bu şekilde yıkanmalıdır.

3-)Leke Çıkarıcı Sprey Kullanın

Leke çıkarıcı spreyler özellikle süet çantalarda meydana gelen lekeleri çıkarmak için kullanılmaktadır. Burada yapmanız gereken lekeli bölgeye leke çıkarıcı spreyi sıkınız ve süet fırçası ile güzelce tarayınız. Bu işlemi leke çıkana kadar devam ediniz.

4-)Kolonya Kullanın

Kolonya içermiş olduğu yüksek alkol nedeni ile mürekkep lekelerini beyaz çantalardan kolaylıkla çıkarabilmektedir. Kolonyalı bez ile lekeli olan bölgeyi siliniz. Mürekkep lekesini yaymamak için bu işlemi lekenin az olduğu bölgeden çok olduğu bölgeye doğru yapmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ