Beyaz Gömlekten Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz Gömlekten Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi özellikle masa başında çalışan, kağıt kalem ile bütün gün işi olan kişilerde sıkça rastlanır. Özellikle beyaz gömleklerin cebine takılan mürekkep kalemler muhakkak bir veya birkaç defa akmıştır.

Mürekkep lekesinin çıkarılması neredeyse imkansız gibi durur. Hatta beyaz gömlekte kesin leke bırakır diye düşündürür. Ancak beyaz gömlekte dahil olmak üzere mürekkep lekesinin çıkarılması mümkündür. Beyaz gömlekten mürekkep lekesi nasıl çıkar ? sorusunun cevabı adım adım aşağıda anlatılmaktadır.

1-)Bez ya da peçete ile tampon yapın

Mürekkebin döküldüğü farkettiğiniz an hiç beklemeden pamuklu bir bez ya da kağıt havlu ile lekenin olduğu yere tampon yapın. Bu sayede mürekkebin daha fazla kumaşa geçmesini önlemiş ve etrafa yayılmasının önüne geçmiş olursunuz.

Bezi mürekkebi iyice emene kadar bekletiniz. Eğer gerekli ise bezi değiştirerek başka temiz bir bezle tampon yapabilirsiniz.

2-)Islak bir bezle silin

Tampon bez ile mürekkebin fazlalığını aldıktan sonra mürekkebin kurumasını beklemeden ıslak bir bez yardımıyla mürekkepli yeri hafif hafif siliniz. Bu işlem mürekkep lekesinin tamamının çıkmasını sağlamaz ancak bir daha ki aşamada lekenin kolay çıkarılmasını sağlar.

3-)Mısır nişastası ve süt

Mısır nişastası ve sütten bir bulamaç yapınız ve bu bulamacı lekenin olduğu kısma güzelce sürünüz. Bu işlem sonrasında iyice kurumasını bekleyiniz. Bulamaç iyice kuruduktan sonra eliniz ile ufalayınız ve göleği yıkama talimatlarına uygun olarak çamaşır makinesinde ya da elde yıkayınız.

4-)Leke çıkarıcı sprey kullanın

En son aşama olarak leke çıkarıcı sprey kullanabilirsiniz. Piyasada bu konuyla alakalı birçok sprey bulunmaktadır. Yapmanız gereken leke çıkarıcı spreyi mürekkepli bölgeyi sıkın ve biraz bekledikten sonra gömleği yıkayınız.

Dikkat edilmesi gereken bir husus leke çıkarıcı spreyin çok fazla sıkılması ya da birden fazla kez aynı bölgeye uygulanması gömleğin yapısını bozabilir bu sebeple dikkatli olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ