Beyaz Pimapen Nasıl Temizlenir?

Beyaz Pimapen Nasıl Temizlenir?

Pimapen, son yıllarda pencerelerin yapılmasında kullanılan bir maddedir. Bu maddenin kullanımın kolay olması, dayanıklı olması, sıcaklığı koruyor olması ve ucuz maliyetli olması tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

Beyaz pimapen bu güzel avantajlarının yanında ne yazık ki bazı olumsuz özellikler de taşımaktadır. Bu olumsuzluğun en başında pimapenlerin temizliği yer almaktadır. Pimapen kolaylıkla kirlenebilir ve leke oluşabilir. Peki beyaz pimapen nasıl temizlenir?

Beyaz pimapenin kolay bir şekilde temizlenmesi için birkaç püf noktaya dikkat edilmelidir. Beyaz çok rahat leke tutabilir. Ancak uygulayacağınız birkaç yöntem ile bu lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

1-) Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu, sıvı sabun ile katı sabun arasında yer alan yarı akışkan özellikte bir kimyasaldır. Eski yıllarda çok daha fazla kullanan arap sabunu son yıllarda yerini başka kimyasallara bırakmıştır.

Arap sabunu beyaz pimapendeki lekelerin kolaylıkla çıkmasını sağlamaktadır. Tek yapmanız gereken arap sabunu ile köpürttüğünüz bulaşık süngerini pimapenin lekeli kısımlarını silmek için kullanınız.

Bu işlemden sonra pimapeni normal bir bez ile silerek arap sabunu kalıntılarından arındırmayı kesinlikle unutmayınız. Bu aşamada mikro fiber bez kullanmanız silme işleminden sonra leke ve tüy kalmasını engellemiş olursunuz.

2-)Çamaşır Suyu Kullanın

Çamaşır suyu ağartıcı özelliği olan bir kimyasaldır. Ağartıcı ve dezenfektan özelliğinden dolayı ev hanımları tarafından hemen hemen bütün temizliklerde kullanılmaktadır.

Burada tek yapmanız gereken beyaz pimapenleri çamaşır suyu dökmüş olduğunuz su ile temizlemek. Burada yoğun lekelerin olduğu kısımları konsantre çamaşır suları ile silmeniz gerekli olabilir.

Çamaşır suyu ile silme işleminden sonra pimapenleri muhakkak duru su ile birkaç kez silerek çamaşır suyu kalıntılarını uzaklaştırın.

NOT: Çamaşır suyu kullanırken kıyafetlerinizin lekelenmemesi için çok dikkatli olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ