Bez Dolap Nasıl Temizlenir?

Bez Dolap Nasıl Temizlenir?

Pratik, uygun fiyatlı ve taşınabilir olmasıyla küçük yatak odalarında, bekar evlerinde ve öğrenci evlerinde görmeye alışık olduğumuz bez dolaplar oldukça tercih edilen kumaş bir dolap türüdür. Oldukça hafif olduğu için gerek kurulum gerek taşıma yönlerinden kolaylık sağlar. Pratik yönleri sayesinde tercih edilen bez dolabı temizlemek de oldukça kolay işlemlerden geçer. Bir bez yardımı ile silmeniz ve öncesinde elektrikli süpürge kullanmanız gereken bez dolapları temizleme işlemine başlamadan önce biraz kuvvet ile yerini değiştirerek altını ve yaslanmış olduğu duvarı temizleyebilirsiniz.

Bez Dolap Nasıl Temizlenir?

Bez dolap temizliği bez dolabın kullanımı kadar pratik ve kolaydır. Öncelikle bez dolabın dış yüzeyini veya içini, temizlemek istediğiniz kısma göre elektrik süpürgesi ile süpürün. Duvara yakın olan yerlerde zemine düşmüş olan kıyafet veya eşyalar olabilir. Duvar ile dolap arasında tozlanma veya örümcek ağı da görebilirsiniz. Elektrik süpürgesi ile temizlerken daha kolay olması için dolabın yerini kaydırabilirsiniz. Havayla çok teması bulunmasa da zemini de temizleyebilmek için dolabınızı çekin. Daha sonra dolabın bez yüzeyini temizlemeye geçebilirsiniz.

Silmek için uygun bir temizleme bezi bulduktan sonra deterjanlı su hazırlayarak temizleme işlemine geçebilirsiniz. Deterjanlı su hazırlarken içine ağartıcı temizlik ürünleri koymamakta fayda vardır. Ağartıcı ürünler hem bez dolabın rengini kaybetmesine hem de temizlik esnasında üzerinize sıçrama ihtimalinde kıyafetlerinizin rengine zarar verebilir.

Bez dolabın temizlediğiniz deterjanlı su ile önce iç yüzeyini sonra dış yüzeyini temizleyin. İçinde askılık olarak metal uzun bir parça varsa onu da bu su ile veya cam temizleyici, fayans temizleyici gibi bir ürünle temizleyebilirsiniz. Deterjan ile sildiğiniz bez yüzeyin üzerinde deterjan lekeleri bırakmamak için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Deterjanlı su ile temizlerken kullanacağınız bez çok ıslak olmamalıdır.

Bu bez dolabın yüzeyinin ıslak kalmasına bu sebepten dolayı lekeler oluşması ve kötü kokmasına sebep olur. Deterjanlı su ile temizlediğiniz bez dolabı, ardından kuru bir bezle kurulamayı unutmayın. Ayrıca durulama suyu hazırlanması gerekmez.

Temizlerken Fazla Nemlenen Dolaplar İçin

Bez dolabınız temizlerken fazla ıslak bir hale geldiyse bu dolabın nemli kokmaması için yapmanız gereken şey saç kurutma makinesi yardımıyla kurutmak olabilir. Saç kurutma makinesi ile kurutmayı denediğinizde eğer temizlerken fazla nemli olmasına yol açmışsanız bu durumu düzeltebilirsiniz.

Pratik kullanılabilirlik ve uygun fiyatıyla tercih edilen bez dolap ürünlerini silme ve kurulama yöntemi ile temizleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ