Bezelye Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Bezelye Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Bezelye baklagiller ailesine ait besin değeri oldukça yüksek olan tırmanıcı bir bitki türüdür. Potasyum oranı yüksek olan bezelye insan vücudu için oldukça sağlıklı bir besindir. Bunun yanı sıra A vitamini ve C vitamini açısından da zengin olan bezelye mineraller açısından da çok çeşitli bir besindir. İlkbahar aylarının sonlarında kolaylıkla ve taze olarak bulabileceğiniz bezelyeyi yıl boyu saklayabilirsiniz. Ancak yıl boyu saklamak istediğiniz bezelyeler için doğru yöntemler kullanmanız gerekir. Aksi takdirde erken bozulmalara neden olabilir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bezelye mevsiminde temin edilerek aynı tazeliği ile tüm yıl boyunca tüketilebilir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta ise saklanma koşullarıdır. Bezelyeleri dondurucuda saklamak için iki farklı yöntem uygulayabilirsiniz.

Bezelye Buzlukta Nasıl Saklanır?

1-)Doğrudan Dondurucuya Koyma

Dondurucuda saklamak istediğiniz bezelyelerinizi hiçbir işlem uygulamadan doğrudan dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz. Bunun için öncelikle saklamak istediğiniz tüm bezelyeleri ayıklayın. Ardından bol su ile iyice yıkayın ve suyunun akması için bir süre bekleyin. Yıkadığınız bezelyeleriniz kuruduktan sonra hiçbir işlem uygulamadan buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Bu işlemi uygularken her poşete tek kullanımlık olacak şekilde ayarlamaya çalışın. Bu şekilde porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine doldurduğunuz bezelyelerin pipet yardımı ile içinde bulunan tüm havayı çıkarın. Ardından poşetlerin ağzını sıkıca bağlayarak dondurucuya yerleştirin. Kullanacağınız zaman çözünmesini beklemeden doğrudan haşlayarak kullanabilirsiniz.

2-)Şoklama Yaparak Dondurucuya Koyma

Mevsiminde almış olduğunuz bezelyeleri şoklama yöntemini uygulayarak dondurucuda yıl boyunca rahatlıkla saklayabilirsiniz. Bunun için öncelikle saklamak istediğiniz tüm bezelyeleri ayıklayın ve iyice yıkayın. Yıkama işleminin ardından bezelye miktarına göre uygun büyüklükte bir tencerenin içini su doldurarak ocağa koyun. Hazırlamış olduğunuz su kaynamaya başladığında bezelyeleri tencerenin içine koyun. Uygun bir süzgeciniz bulunuyorsa bezelyeleri süzgeç içinde de tencereye koyabilirsiniz. Bu işlem bezelyeleri çıkarmanızda daha pratik olacaktır.

Bezelyeleri tencereye koyduktan sonra aynı büyüklükte bir kabın içini soğuk su ve bol miktarda buz ile doldurun. Kaynar suyun içinde bezelyeleri 3 dakika kadar haşladıktan sonra hazırlamış olduğunuz buzlu su karışımının içine bezelyeleri alın. Bu şekilde de 3 dakika kadar bekletin. Daha sonra biraz soğumasını bekleyerek buzdolabı poşetlerine porsiyonlar şeklinde bölerek poşetlerin içindeki havayı alın. Daha sonra sıkıca ağızlarını bağlayıp dondurucuya yerleştirin. Bu şekilde 12 ay boyunca rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman çözünmesini beklemeden doğrudan kullanabilirsiniz.

NOT: Paketleme işlemini yaparken bezelyeleri yayvan olarak koymaya özen gösterin. Bu şekilde dondurucuda yer tasarrufu da sağlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ