Bisikletin Kaç Vites Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bisikletin Kaç Vites Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bisikletin kaç vites olduğu çoğu kişi tarafından yanlış bilinen bir bilgidir. Bisiklet herkesin en az bir kere kullandığı bir alettir. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bisikletler ilk olarak küçük yaşlarda edinilir. Bir kere öğrenildikten sonra kullanımı kolay olan bisikletin küçük yaşlara öğrenimi ve kullanımı çok daha uygun olacaktır.

Bisiklet uzaktan karmaşık bir yapıya sahipmiş gibi görünse de aslında çok basit bir kullanımı vardır. Bisiklet kullananların en çok karşılaştığı sorunlardan birisi vites atmasıdır. Vites demirlerinin yerinden çıkması halinde oluşan vites atma sorunu bisiklet kullanan kişinin çok küçük yaşta olmaması halinde kendi kendine yapabileceği bir işlemdir. Bisiklet kullanımı günümüzde her yaştan kişinin tercih ettiği çok sağlıklı ve eğlenceli bir aktivitedir. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermeyen bisiklet kullanımı yaparak hem soluduğumuz havayı koruyabilir hem de sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz.

Vites Sayısına Göre Bisiklet Türleri Nelerdir?

Bisiklet satın alırken dikkat etmesi gereken iki unsur vardır. Birincisi boya dikkat etmeli ikincisi ise bisikletin kaç vites olduğuna dikkat edilmelidir. Bisikletler mağazalarda vites sayısına göre değişik fiyatlar ile birlikte satılmaktadır. Vites sayısına göre satılan bisiklet türleri arasında 18 vites, 21 vites, 24 vites ve 27 vites çeşitleri vardır. Bu farkın yapılmasının ana sebebi ise sürtünme ve sürüş kolaylığı ile ilgilidir. Az vitesli bir bisiklet seçimi yaptığınızda bisiklet kullanımı yaparken ayağınızda ve bacağınızda sürtünme hızı fazla olur ve bu size sürerken rahatsızlık verir. Bisiklet viteslerinin az olması halinde yaşanacak diğer bir olay ise vites geçişlerinin oldukça zorlu olmasıdır.

Bazı kişilere göre bisikletin vites ayarı hız ile ilgidir. Bu durum tamamen yanlış edinilmiş bir bilgidir. Kolay ve rahat bir kullanım için yüksek vitesli bisiklet tercih edilmelidir.

Bisikletin vites sayısını öğrenmek için bisikletin arka kısmında yer alan dişlilerin sayılması yeterli olacaktır. Bisiklet satan ya da tamir eden bir yere bisikletinizi sorarak kaç vites olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

  • Bisiklet sürmenin birçok faydası vardır. En önemli faydalarından birisi havayı kirletmemesidir. Araba gibi kimyasal gaz salınımına neden olmayan bisiklet kullanımı ile temiz bir havaya sahip olmamıza sizler de katkıda bulunabilirsiniz.
  • Bisiklet sürmenin diğer bir faydası ise kişinin sağlığını korumasıdır. Bisiklet kullanımı ile kişinin düzenli spor yapması, kilo vermesi ve sağlığını koruması mümkündür.
  • Bisiklet kullanımı çok zevklidir ve en basit spor aktivitelerinden birisi olarak tercih edilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ