Bitlenmiş Saç Nasıl Temizlenir?

Bitlenmiş Saç Nasıl Temizlenir?

Bitler parazit kaynaklı oluşan bir hastalıktır. 3 farklı türde meydana gelir. Bunlardan en sık rastlanan türü ise saç bitidir. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda sıklıkla görülür.

7-10 yaş aralığı saç bitlerinin en sık karşılaşıldığı dönemdir. Bu yaşlardaki çocuklar için saç bitlenmesi korku dolu bir olay olsa da birkaç yöntem ile saç bitlerinden kurtulmak mümkündür. Bunun için bit ilacı, zeytinyağı, çam terebentin yağı, sirke, tıraş köpüğü kullanmak gerekir.

1-)Bit İlacı

Herhangi bir eczaneden rahatlıkla temin edebileceğiniz bir bit ilacı alın. Daha sonra bit bulaşmış olan saçı iyice yıkayıp tüm kir ve yağlarından arındığına emin olun. Tüm yağ ve kirlerden arındırdığınız saçı hiç ıslaklık kalmayacak şekilde tam olarak kurutun. Kurutma işleminin ardından aldığınız bit ilacının prospektüsünü okuyun ve uygun şekilde kullanın. 1 gece ilaç ile beklemek daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

2-)Zeytinyağı

Zeytinyağı kullanarak saç bitlerinden kurtulmak hem çok etkili hem de çok kolay bir yöntemdir. Bunun için yapılması gereken şey çok basittir. Tek yapmanız gereken şey bitlenmiş olan saçı zeytinyağı ile ovalamaktır. Bunun için öncelikle bitlenen saçı iyice yıkayıp kurutun. Daha sonra zeytinyağı ile ovun ve ardından da streç film gibi bir ürün ile başınızı sarıp bir gece bekletin. Daha sonra bol şampuan ve su ile tekrar yıkayın.

3-)Çam Terebentin Yağı

Çam terebentin yağını temin ettikten sonra temiz ve kuru saçınızı tutam tutam parçalara ayırın. Daha sonra tüm saçınıza yedirecek şekilde dikkatlice çam terebentin yağını saçınıza sürün. Sürme işlemini tamamladığınız da eşarp ya da tülbent tarzı bir şey ile başınızı sıkıca sarın. Bu şekilde yarım saat bekleyin. Daha sonra olabildiğince sıcak su ve bol şampuan ile saçınızı yıkayın.

4-)Traş Köpüğü

Tıraş köpüğü kullanmak da bitlenmiş saçlar için etkili yöntemlerden biridir. Bunun için yapmanız gereken şey oldukça basit ve kolaydır. Öncelikle saçınızı temizleyip iyice kurutun. Daha sonra tüm saçı tıraş köpüğü ile kaplayana kadar saçınıza tıraş köpüğü sıkın. Saçınızı tıraş köpüğü ile kapladıktan sonra yarım saat kadar bekleyin. Yeterince bekledikten sonra ise saçınızı iyice yıkayın. Tıraş köpüğü saçtaki bütün bitlerin ölmesini sağlayacaktır.

NOT: Bit yavrularının tam olarak döküldüğünden emin olamıyorsanız 1’e 1 oranın da sirke ve su karışımı ile saçı durulayın. Bu şekilde tüm bit yavrularından kurtulabilirsiniz. Sirke olarak elma ya da üzüm sirkesi kullanın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ