Boğazda Yanma ve Halsizlik

Boğazda Yanma ve Halsizlik

Kimi zaman boğazda yanma, acı ve ağrı hissi baş gösterebilmektedir. Bu sorunlar ile birlikte görülebilen halsizlik, yorgunluk şikayetleri aynı soruna işaret ediyor olabilecekleri gibi farklı nedenlerden kaynaklı da olabilir.

Özellikle soğuk kış günlerinde yaygın bir şekilde görülen soğuk algınlığı rahatsızlıklarını takiben, boğazda yanma ve acı sorununa sık rastlanmaktadır. Soğuk algınlığı rahatsızlıklarının belirtilerinden sayılan boğazda yanma ve acı hissi, başka sorunların habercisi de olabilir.

Yorgunluk, halsizlik sorunu ile birlikte boğaz bölgesinde yanma-acı sorunu görülüyorsa ihmal edilmemeli ve doğru tetkik-tedavi yöntemi için bir an evvel uzman doktora gidilmelidir.

Boğazda Yanma ve Halsizlik Nedenleri Nelerdir?

Soğuk Algınlığı Rahatsızlıkları

Boğazda yanma ile birlikte halsizlik hissi, grip gibi bulaşıcı soğuk algınlığı rahatsızlıklarının göstergesi niteliğindedir. Yüksek ateş, halsizlik, yorgunluk, boğazda yanma ve acı soğuk algınlığının en bilindik belirtileri arasındadır. Çocuklarda ve yaşlılarda daha fazla görülen soğuk algınlığı, bulaşıcı olduğundan dikkatli olmakta fayda vardır.

Enfeksiyonel Rahatsızlıklar

Solunum enfeksiyonuna bağlı olarak, boğazda yanma ve ağrı sorunu meydana gelebilmektedir. Bakteri, virüs gibi zararlı mikroorganizmalara bağlı gelişen solunum enfeksiyonu, üst veya alt solunum yolunda görülebilir. Bronşit, sinüzit, soğuk algınlığı, larenjit, zatürre gibi bu rahatsızlıklar boğazda yanma ve ağrıya sebebiyet verebilmektedir. Boğaz ağrısı, baş ağrısı ateş, öksürük, halsizlik rahatsızlığın diğer belirtileridir.

Boğazda yanma, acı ve halsizlik şikayeti solunum yolu enfeksiyonunun göstergesi olabilir. Doğru tetkik ve tedavi için uzmana başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ