Boraks Nerede Satılır?

Boraks Nerede Satılır?

Boraks, kimya dilinde sodyum borat, sodyum borat veya disodyum tetraborat olarak da adlandırılır ; birçok ticari temizlik ürünlerinde doğal olarak bulunan bir maddedir. Boraks, diş macunu ve kozmetikten çamaşır yıkama güçlendiricilerine ve bulaşık makinesinde kullanılan deterjanlara kadar her alanda kullanılır. Toz halinde satılır ve toz çamaşır deterjanına benzer bir kıvamdadır.

Boraks için birçok ev kullanımı vardır. Her çeşit doğal temizleyiciyi elde etmek için kullanılabilir ve evde kullanılan çamaşır deterjanı veya bulaşık makinesi deterjanı gibi şeylere ilave edildiğinde, aslında diğer malzemelerin temizleme gücünü artırır. Birçok ev yapımı temizleyici boraksın, sert suyu yumuşatma ve beyaz çamaşırları beyazlatma kabiliyetinden yararlanır. Boraks bir böcek ilacı olarak da kullanılabilir.

Boraks’ın Kullanımı Güvenli Midir?

Boraks doğal bir katkı maddesi olmasına rağmen toksik bir maddedir ve çocukların, ev hayvanlarının erişebileceği yerlerden uzak tutulmalıdır. Eğer kendi ürününüzü yapmak için kullanıyorsanız, herhangi bir zamanda kazara yutulması ihtimaline karşı kapların tüm içerik maddeleriyle etiketlenmesini sağlayın. Karışımınızda ne olduğunu biliyor olabilirsiniz, ancak evinizdeki diğer insanlar bunun ne gibi bir karışım olduğunu bilemezler. Boraksa, diğer temizlik ürünlerine karşı nasıl davranıyorsanız öyle davranın ve buna göre tedbirler alın. Bu sayede herhangi bir sorunu önleyebilirsiniz.

Boraks Nerede Satılır?

Boraks, birçok evde bulunan ve kullanım alanı geniş olan bir üründür. Boraks yıllardan beri çamaşır yıkamak, temizlemek ve hatta karıncaları ve böcekleri öldürmek için kullanılmıştır. Bu uzun geçmişe rağmen boraksı mağazalarda bulmak her zaman kolay değildir.

Boraks’ı Bulabileceğiniz Bazı Yerler

  • Marketlerdeki deterjan veya temizlik ürünlerinin bulunduğu koridorlar.
  • Uluslararası Market Zincirleri.
  • Çiftlik Tedarik Mağazaları.
  • Sağlıklı Gıda Mağazaları.
  • Yüzme Havuzu Tedarik Mağazaları.
  • Eczaneler.
  • Aktarlar.

Marketlerde dolaşırken temizlik bölümündeki bütün raflara baktığınızdan emin olun. Orta raf alanı genellikle en popüler deterjanlar ve çamaşır yıkama ürünleri için ayrılmıştır. Bu nedenle boraks bulmak için dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekecektir. Fakat gün geçtikçe insanlar kendi temizlik ürünlerini üretmeye başlıyor. Daha sağlıklı ve zararsız temizlik ürünlerine başvuruyor. Bu nedenle bir katkı maddesi olan boraksın üretimi artıyor ve gitgide daha yaygın hale geliyor.

Fiyatına gelecek olursak da Boraksın fiyatı aldığınız yere, markasına ve miktarına bakılarak değişiklik gösterebiliyor. Genelde kilogram fiyatı 5-10 Türk Lirası şeklinde oluyor. Yani normalde aldığınız bir temizlik deterjanıyla hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Almakta zorlanmayacağınız bu ürün size daha doğal bir temizlik sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ