Böreğin Kurumaması İçin Ne Yapmalı?

Böreğin Kurumaması İçin Ne Yapmalı?

Börek bizim toplumuzda oldukça çok sevilen yiyeceklerden biridir. Kimi hanımlar kilo alma kaygısıyla yemek istemese de misafir gelecek olduğunda ilk yapılanlardan biri de börektir. Hatta zaman zaman önceden hazırlanıp buzluğa atılarak saklayanların sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur.

Bu kadar çok sevilen ve tüketilen bir yiyecek olan börek için de akıllarda en çok soru işareti oluşturan nokta böreğin kuru olmasıdır. Dikkatle ve özenle yaptığınız böreğinizin kuru olmaması için dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bunun için gerekli olan malzemeler ise soda, bir bez, süt, yumurta ve sıvı yağdır. Bu malzemeler ile yumuşacık bir börek elde edebilirsiniz. Ancak böreğinizin kurumasına neden olacak etkenler farklı aşamalarda gözden kaçan noktalar olabilir.

1-)Soda Kullanarak

Soda kullanarak böreğinizi yumuşatmak için sodayı iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Öncelikle böreğinizi hazırlarken her yufkanın arasına yumurta fırçası ile soda sürmek oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun yan sıra fırından çıktığında böreğiniz kurumuş ise bu aşamada da soda kullanarak böreğinizi yumuşatabilirsiniz. Bunun için bir şişe sodayı böreğinizin üzerine eşit şekilde dökün. Eşit olması için yumurta fırçası yardımı ile de sürebilirsiniz. Sodayı eşit olarak dağıttıktan sonra böreğin üzerini bir bez ile örtün ve en az birkaç saat bekleyin. Bir gece beklemek daha iyi sonuçlar verir.

2-)Süt Kullanarak

Sadece süt kullanarak böreğinizin yumuşak olması sağlayabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken oldukça basit. Bunun için börek tarifinizde su kullanmanız gereken noktalarda su yerine süt kullanmanız böreğinizin yumuşak olmasını sağlayacaktır.

3-)Süt, Sıvı Yağ ve Yumurta Kullanarak

Bu üç malzeme ile yumuşak börekler elde etmek mümkündür. Bunun için bu üç malzemeyi karıştırarak bir harç hazırlayın. Daha sonra hazırladığınız bu harcı her bir yufkaya sürün. Bu şekilde ıslattığınız yufkalar ile hazırladığınız börekler yumuşacık olacaktır. Süt böreğin yumuşamasında önemli bir malzeme olduğu için sütü daha çok kullanabilirsiniz. Bunun oranı 3 yufkaya 3 yumurta, yarım litre süt olarak ayarlayabilirsiniz.

4-)Sıcaklık

Böreğin kurumasında başlıca nedenlerden biri de fırının sıcaklığıdır. Sıcaklıktan kaynaklı kurumayı önlemek içinse fırını önceden ısıtmak oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra düşük sıcaklıklarda pişen böreklerin üzeri kurur. Bunun için 180 derecenin altında böreğinizi pişirmeyin.

NOT: Böreğinizi piştikten sonra hemen fırından çıkarmazsanız böreğinizin üzeri kurur. Böreğinizi hemen çıkarıp bir bez ile üzerini örtün ve soğuyana kadar bekleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ