Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır?

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır?

Börülce sağlık açısından oldukça oldukça önemli olan besinler arasında yer almaktadır. Bu nedenle düzenli olarak börülce tüketmek insanların beden sağlığını ciddi derece de korumaktadır. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan börülcenin en önemli faydalarından birisi sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlamaktır. Bu nedenle kabızlığın giderilmesi için önemli bir yardımcıdır. Buna ek olarak sindirim siteminin düzgün çalışmasını sağladığı için idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır.

Börülce bunlara ek olarak lif açısından da zengin olan besinlerden olduğu için zayıflama konusunda da yardımcı olmaktadır. İçerdiği yüksek lif oranları nedeni ile börülce fazlası ile tokluk hissi vermektedir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan börülce yaz aylarında gelişim sürecini tamamlayarak tüketime hazır olmaktadır. Sonbahar aylarının başına kadar yetişebilmekte olan börülceyi yaz aylarının sonu, sonbahar aylarının başına kadar sağlıklı olarak bulmak mümkündür.

Doğal gelişim sürecini bu dönemde tamamlıyor olmasından dolayı da ekonomik açıdan en uygun fiyatlara bu dönemde rastlanmaktadır. Lezzet açısından da oldukça tercih edilen börülce hem bakliyat olarak tüketilebilmektedir hem de sebze olarak tüketilebilmektedir.

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır?

1-)Taze Börülceyi Buzlukta Saklama

Taze börülce kış aylarında bulunması zor olan çoğu zaman bulunamayan bir besindir. Bu nedenle yaz aylarının sonlarından itibaren birkaç ay boyunca rahatlıkla bulunabilen taze börülceler varken kış için hazırlık yapmak mümkündür.

Bunun için istediğiniz miktarda taze börülce alarak iyice yıkayın. Daha sonra ise yıkadığınız taze börülceleri ne şekilde tüketmeyi planlıyorsanız buna uygun şekillerde keserek uygun forma getirin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra ise en önemli aşama olan şoklama aşamasına sıra gelmektedir. Bu aşamada öncelikli olarak büyük bir tencerenin içini su ile doldurun ve suyun fokur fokur kaynamasını bekleyin.

Yıkayıp doğradığınız taze börülceleri kaynamakta olan suyun içine atarak 3 dakika kadar süre tutun. Bu süre içerisinde de tencere büyüklüğünde bir kabın içini soğuk su ve buz ile doldurun. Yeterli süre yani 3 dakika dolduktan sonra taze börülceleri kaynayan suyun içinden alıp soğuk su ve buz ile doldurmuş olduğunuz kabın içine koyarak 3 dakika daha bekleyin.

Bu süre tamamlandıktan sonra buzdolabı poşetine ya da buzluk için uygun olan saklama kaplarına börülceleri porsiyonlar şeklinde paylaştırın ve buzluğa yerleştirin. Bu şekilde taze börülceleri buzlukta 10-12 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

2-)Börülceyi Buzlukta Saklama

Baklagil olarak saklamak için öncelikle börülceleri haşlayın ve daha sonra soğanlı ve salçalı bir sos hazırlayın. Ardından haşladığınız börülceleri bu sos ile karıştırarak hafif bir şekilde kavurun ve sonrasında börülcenin soğuması için bir süre bekleyin. Yeterince soğuduktan sonra börülceleri uygun şekilde paketleyerek buzluğa kaldırarak saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ