Boyalı Saçın Üzerine Kına Yakılır mı?

Boyalı Saçın Üzerine Kına Yakılır mı?

İstenilen saç rengine sahip olmak ya da kendinize yakışan saç rengine sahip olmak artık o kadar da zor değil. Hayallerinizdeki saç rengi için birkaç tüp boyayı karıştırmanız ya da bir kuaföre gitmeniz artık yeterli.

Boyalı saçlara sahip kişilerin yeni saç rengine geçişi ilk defa boyamak ile aynı kolaylıkta değil maalesef. Öncelikle saçın doğal rengine kavuşturulması ve tüm boyanın akıtılması gerekli. Bu işlem genellikle kuaförler tarafından yüksek ücret karşılığında yapılmakta.

En çok merak edilen bir diğer konu ise boyalı saçın üzerine kına yakılır mı ? Kına boyalardan çok daha farklı bir yapıya sahiptir. Tamamen doğal olan bu madde saçın beslenmesini ve ışıl ışıl parlamasını sağlamaktadır.

Saçın bir nevi kendine gelmesini sağlayan kına boyalı saça yakılabilir. Ancak beklenen renk meydana gelmeyebilir. Saçta bulunan boyanın rengine göre kınanın rengi de değişmektedir. Açık renkli boyalı saçlara kına yakılması kınanın daha bakır rengine hatta turuncuya yakın olmasına sebep olur. Ayrıca boyalı saça kına yakılması kınanın saçtan çok daha kolay akmasına sebep olmaktadır.

Saça Kına Nasıl Yakılır?

Kına yakmak; özellikle eski usül kına yakmak istiyorsanız aktardan ya da açık kına satan yerlerden bir miktar kına alınız saçınızın miktarına göre kına miktarını ayarlamayı unutmayınız.

Kınayı derin bir kap içerisine koyun ve bir miktar su ile iyice bulamaç haline getirin. Az su koyup çok yoğun yapmayın saça sürmeniz zorlaşır.

Hazırladığınız kınayı çok bekletmeden saçınıza sürünüz. Saçınıza kınayı parçalar halinde ayırarak sürünüz bu sayede kınanın homojen olarak dağılmasını sağlarsınız.

Kınanın tamamını saçınıza uyguladıktan sonra mutlaka saçınızı bir bez ile sarınız bu sayede kınanın etrafa bulaşmasını ve kuruyan parçaların dökülmesini önlemiş olursunuz.

Kınanın o hoş ve doğal rengini verebilmesi için en az 6-7 saat saçınızda bekletiniz. Yıkarken önce soğuk su ile kınayı saçınızdan akıtınız daha sonra şampuan ile iyice temizleyiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ