Boyun Ağrısı, Orta Parmakta Uyuşma

Boyun Ağrısı, Orta Parmakta Uyuşma

Boyun ağrısı ve orta parmakta uyuşma şikayetlerinin birçok sebebi olabilir. Günümüzde en sık şikayet edilen konulardan bir tanesi boyun ağrısıdır.

Boyun ağrısı genellikle;

  • Boyun fıtıklarından,
  • Boyunda meydana gelen disk kaymalarından,
  • Boyun düzleşmesinden meydana gelmektedir.

Boyun fıtıkları son yıllarda özellikle bilgisayar başında ya da sürekli masa başında oturarak iş yapan kişilerde çok sık görülmektedir. Boyun fıtıklarının ileri evrelerinde boyunda düzleşme meydana gelebilmektedir.

Çok fazla merak edilen sorulardan bir tanesi de boyun ağrısı ellerde uyuşma yapar mı? Boyun ağrısı özellikle fıtık ve düzleşmeden kaynaklı boyun ağrılarında ellerde uyuşma, his kaybı, özellikle uykudan uyanıldığında el ve el bileklerinin uyuşması çok sık rastlanılan bir sorundur.

Boyun ağrısı, orta parmakta uyuşma hissine sebep olabilmektedir. Özellikle boyun fıtığına eşlik eden elde bir sinir sıkışması durumu var ise orta parmaktan başlayarak tüm ele yayılan bir uyuşma hissi boyun ağrısına eşlik etmektedir.

Bu durum kişilerin normal hayattaki faaliyetlerini kısıtlayabilir. Bu sebeple elde uyuşma hissi ve boyun ağrısını uzun süredir yaşayan kişilerin fizik tedavi doktoruna giderek gerekli tetkikleri (özellikle MR) çektirmesi gerekmektedir.

MR sonuçlarına göre kişinin el sinirlerinden ve boyun fıtığından dolayı ameliyat olması gerekebilir. Daha hafif vakalarda genellikle fizik tedavi uygulaması yapılır.

Boyun Düzleşmesi Parmaklarda Uyuşma Yapar mı?

Boyun düzleşmesi vücudun doğal duruşunda var olan omurlarından kaynaklı kıvrımlı yapısının bozulmasıdır. Bu bozulma genellikle yanlış oturuş pozisyonlarından kaynaklı, travma kaynaklı, genetik kaynaklı olabilir.

Boyun düzleşmesinin belirtileri;

  • Dışarıdan çok rahat bir şekilde görülen boyun bölgesindeki kıvrımın dışarıdan çok rahat bir şekilde bozulduğu görülebilmektedir.
  • Ciddi dayanılmaz ağrılar, mide bulantısı, baş dönmesi
  • Denge kurmada sıkıntı en sık görülen belirtilerdir.

Tüm bu belirtiler dışında en sık rastlanılan boyun düzleşmesinin parmaklarda uyuşma yapmasıdır. İleri safhalarda öyle bir durum olur ki kişi eliyle bir nesne tutmakta dahi zorlanmaya başlar.

Bu tarz rahatsızlıklarda erken teşhis önemlidir. Erken teşhis ile birlikte uygulanan fizik tedavi ile kişinin hastalığının ilerlemesi durdurulmaya çalışılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ