Boyun, Ense ve Omuzda Ağrı

Boyun, Ense ve Omuzda Ağrı

Boyun, ense ve omuzda ağrı şeklinde baş gösterebilen şikayet daha çok hareketsizlik veya yanlış oturuş pozisyonunun sonucu olarak görülmektedir. Ağrılar dönemsel yani geçici görülebileceği gibi sürekli de hissedilebilmektedir. Ağrının şiddeti, kişinin gündelik yaşamını olumsuz açıdan etkileyebilmektedir. Ense, boyun ve omuz bölgesinde hissedilen ağrıların altında yatan neden; ciddi eklem sorunları olabileceğinden her ne olursa olsun, uzman doktora gidilmesi tavsiye edilir.

Boyun, Ense ve Omuzda Ağrı Neden Olur?

Uzun Süreli Hareketsizlik 

Tüm gün masa başında çalışan kişilerde, boyun ve omuz bölgelerindeki kasların çok az çalışmasından veya hiç çalışmamasından ötürü bu bölgelerde ağrı sorunu baş gösterebilmektedir. Bunu önlemek için gün içinde ara ara ufak egzersizler yapılmalı, boyun ve omuz kasları çalıştırılmalıdır. Hareketsizlik ağrının yanı sıra eklemlerde daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, dikkatli olunması tavsiye edilir.

Yanlış Oturuş/Duruş Pozisyonu

Oturuş veya duruş pozisyonunun yanlış olması, boyun ve ense bölgesinde ağrı hissine sebebiyet verebilmektedir. Boynun sürekli eğik halde durması veya ön tarafa doğru fazla çıkık durması gibi pek çok yanlış pozisyon, boyun-ense ve omuzda ağrı sorununa neden olabilmektedir. Bu sebepten oluşabilecek ağrı ve daha ciddi sorunları önlemenin en kesin yolu, oturuş/duruş pozisyonuna dikkat edilmesidir.

Boyun, ense ve omuzda hissedilen ağrılar kimi zaman hareketsizlik gibi basit nedenlerden oluşabildiği gibi kimi zamansa; romatizmal rahatsızlıkların sonucu olarak görülebilmektedir. Ağrıların altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavi yöntemi için mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ