Boyundan Kollara İnen Ağrı

Boyundan Kollara İnen Ağrı

Boyun bölgesinde başlayan ve buradan kollara doğru inen ağrı birçok kişinin başına gelebilen bir durumdur. Boyundan kollara inen ağrı bazı olgularda tam olarak anlaşılamaz ve yanlış teşhise bağlı olarak kişi doğru tedaviyi alamaz, bu durumda uzun yıllar boyunca aynı ağrıyı çekmeye devam eder.

Boyunda meydana gelen bazı rahatsızlıklar kollarda da ağrı hissedilmesine sebep olabilmektedir. Özellikle;

  • Boyun fıtığı,
  • Disk kayması,
  • Boyun düzleşmesi ve
  • Boyun kireçlenmesi boyunda görülen ve sıklıkla kollara vuran ağrıların temelini oluşturmaktadır.

Boyun bölgesinde meydana gelen ağrılar özellikle uzun zaman boyunca bilgisayar başında oturan kişilerde ve boynunu eğerek iş yapan kişilerde sıkça gözlenmektedir. Bu kişilerde boyunda meydana gelen sinir harabiyeti ileri boyutlarda kollarda ağrıya hatta ellerde his kaybına sebep olmaktadır.

Bazı durumlarda boyunda meydana gelen rahatsızlıklara ek olarak el bölgesinde sinir sıkışması tıp dilindeki adı ile karpal tünel sendromu gözlenebilmektedir. Böyle bir durumda iki ayrı tedavi uygulanmalı, rahatsızlıklar birbiriyle karıştırılmamalıdır.

Boyundan Kollara İnen Ağrının Tedavisi

Boyun bölgesinden başlayan ve kollara doğru inen ağrının sebebinin uzman hekimler tarafından konulması ve doktorun verdiği tedavi yönteminin uygulanması hastalığın gidişatı ve iyileşme süreci için çok önemlidir.

Boyundan kollara inen ağrı çoğu zaman kişinin ters bir hareket yapması sonucunda ya da soğukta üşütmesi sonucunda gözlenmektedir. Bu tarz durumda meydana gelen ağrı akut seyreder ve kısa süre içerisinde özellikle kişinin dinlenmesiyle birlikte geçmektedir.

Boyunda var olan fıtıklardan kaynaklı ağrılarda kişinin muhakkak bir fizik tedavi doktoruna giderek fıtıklarının boyutunu öğrenmesi gerekli ise ameliyat ile fıtıklardan kurtulması gerekmektedir. Bazı olgularda daha uzun süreli uygulanan fizik tedavi de ameliyat kadar etkili olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ