Bozuk Ananas Nasıl Anlaşılır?

Bozuk Ananas Nasıl Anlaşılır?

Ananas tropik meyvelerden biri olarak raflarda yer alan oldukça lezzetli bir meyvedir. İçerdiği vitamin ve mineralle açısından oldukça zengin olan ananas bu yönü ile birlikte sağlık açısından da faydalı bir meyvedir. Ananas ülkemizde son yıllarda çok daha yaygın olarak tüketilmeye başlanmış bir meyvedir. Bu nedenle akıllara ananas ile ilgili çeşitli sorular gelmeye başlamıştır. Bu soruların başında ananasın nasıl kesileceği, nasıl seçileceği ve bozuk olup olmadığının nasıl anlaşılacağı gibi sorular gelmektedir.

Ananasın bozuk olup olmadığını anlamak için kullanılabilecek birkaç basit yöntem bulunmaktadır. Bunun için yapılması gereken işlemler oldukça basittir. Anansın şekli, kokusu ve yapısı bozulup bozulmadığını anlamak için yeterli olur.

Ananasın Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

1-)Kokusuna Bakarak Anlama

Ananasın bozulduğunu anlamak için uygulanabilecek yöntemlerden bir tanesi kokusuna bakmaktır. Ananas koku açısından oldukça yoğun pigmentlere sahip bir meyvedir. Bu nedenle ananasın kokusu bozulup bozulmadığını anlamak adına oldukça elverişli bir yöntem sunmaktadır. Taze ve yoğun bir koku ile birlikte tatlı kokuya sahip olan ananas bozulmaya başladığı anda tatlı kokusunu bir kenara bırakarak ekşi bir kokuya bürünmeye başlar. Aşırı miktarda kokan ananaslar da fazla olgunlaşmadan dolayı bozulmaya yatkın ananaslardır. Ananasın bozukluğunu kokuş yoğunluğundan ve kokusunun tatlılığından kolaylıkla anlayabilirsiniz.

2-)Sertliğine Bakarak Anlama

Ananaslar tropik meyveler olmalarından dolayı oldukça sert bir meyvedir. İç kısmı da birçok meyveye göre sert sayılabilecek bir yapıda iken dışı da oldukça serttir. Bu anlamda en sert meyveler arasında ilk sıralarda yer alan ananas için yumuşama göstermesi de bozulduğuna dair etkili bir gösterge olarak yer alır. Özellikle alt kısmında orta bölümü yumuşak olan ananaslar olgunlaşmış ve oldukça lezzetli ananaslardır. Ancak bu yumuşama aşırıya kaçmış ise artık ananas bozulmaya başlamış demektir. Zaman içerisinde kabuk kısmı da eski dertliğini korumayarak bir miktar yumuşayacaktır.

Bu şekilde olan ananaslar bozulmuş demektir. Dilim olarak aldığınız ananasların bozulduğunu anlamak için ise yine sertliklerine bakmanız gerekir. Meyvesi dahi belli bir sertlikte olan ananas için olması gerekenden fazla yumuşak olması bir bozulma belirtisidir.

3-)Dış Görünümüne Bakarak Anlama

Dış görünüm ananas için oldukça önemlidir. Çünkü sert ve dayanaklı olan bu meyve tüm sertliğine rağmen oldukça canlı ve taze bir görünüme sahiptir. Bu nedenle ananasın bozulduğunu anlamak için dış görünümüne bakmak oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için tazeliğini ve canlılığını kontrol etmek gerekir. Üst kısmında bulunan yeşil yapraklar kurumuş ve canlılığını kaybetmiş ise ananas bozulmaya başlamış demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ