Brokoli Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Brokoli Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Sağlıklı bir hayat için dikkat edilmesi gereken en temel şeylerden biri beslenme konusudur. Sağlıklı bir beslenme söz konusu olduğundaysa akıllarda ilk canlanan besin ise sebzelerdir.

Sebzeler yüksek miktarda vitamin ve mineral deposu oldukları için sağlıklı beslenme konusunda hemen akıllara gelir. Bu sebzelerden biri de brokolidir. Brokoli besin değerinin yüksek olmasının yanında oldukça lezzetli yemeklerin yapımında baş rol oynayan bir sebzedir.

Bu kadar lezzetli ve yararlı bir sebzenin saklanma şekli ve koşulları da tazeliğinin korunması adına çok önemli bir hale geliyor. Evlerde, ofislerde, restoranlarda veya yiyecek tüketilen yerlerde, sebzeler genellikle derin dondurucularda veya buzluklarda saklanmaktadırlar. Brokolileri derin dondurucularda saklamak oldukça dikkatli ve özenli davranılması gereken bir durumdur. Bu işlem yapılırken bir miktar buz, bir miktar su ve buzdolabı poşeti veya vakumlu poşet kullanılır.

1-)Saklama Öncesinde Yıkayarak

Brokoli, derin dondurucuda saklanırken saklama işlemi öncesi brokoliyi yıkamak pratik ve çok kısa süren bir yöntemdir. İlk olarak brokolinin kalın saplarını ve yapraklarını kesin. Kesme işleminin ardından güzelce yıkayın ve yıkadıktan sonra iyice kurutun. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra brokoliyi buzdolabı poşetinin içine veya vakumlu poşetin içine koyun. İçerisinde brokoli olan buzdolabı poşetini derin dondurucuya koyunuz. Brokolinizi istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

2-)Saklama Öncesinde Haşlayarak

Brokoli derin dondurucuda saklanmadan önce haşlanır ve birkaç işlem daha görürse, derin dondurucudan çıkarıldığında ilk günkü tazeliğinde ve lezzetinde olacaktır. İlk olarak brokolinin sığabileceği bir tencerenin içini su ile doldurarak kaynatın. Kaynatmak istediğiniz suyun içine bir yemek kaşığı tuz ekleyin.

Kaynama işlemi esnasında bir kap alın ve kabın çeyreğine kadar buz ile doldurun. Daha sonra kabı yarısına kadar su ile doldurun. Bu işlemin ardından brokoliyi kalın saplarından ve yapraklarından temizleyin. Bu işlem bittikten sonra brokoliyi tencerede kaynayan suyun içerisine koyun. Brokoliyi bu tencerenin içinde 3-4 dakika kadar haşlayın.

Brokoliyi haşladıktan sonra önceden hazırladığınız buzlu su dolu kabın içine koyun. Brokoliyi kabın içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra kaptan çıkartıp süzün. Süzme işleminden sonra brokoliyi kurutun ve kurutmuş olduğunuz brokoliyi buzdolabı poşetinin veya vakumlu bir poşetin içine koyun. Son olarak poşetlediğiniz brokoliyi derin dondurucuya yerleştirin. İstediğiniz zaman çıkarıp gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ