Brokoli Nasıl Temizlenir?

Brokoli Nasıl Temizlenir?

Brokoli içerisinde bulunan selenyumdan dolayı son yıllarda popülerliği artan bir sebzedir. Selenyum, kanser hücrelerine karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalara göre brokoli tüketimi fazla olan kişilerin kansere yakalanma riski bir o kadar düşüktür.

Brokolinin bu kadar popüler hale gelmesi onun nasıl yenmesi gerektiğini ve brokoli nasıl temizlenir? sorusunu sormamıza sebep olmuştur.

Brokolinin doğru bir şekilde temizlenmesi için aşağıdaki püf noktaları uygulamanız yeterli olacaktır.

1-)Yapraklarını Temizleyin

Brokolinin yaprakları yenilmez. İlk defa brokoli ile karşılaşan kişiler için öncelikli olarak brokolinin kalan yapraklarını temizleyiniz.

Yapraklarını temizleme esnasında eğer bozuk brokoli tomurcuğu var ise onu da bir bıçak yardımı ile keserek ayırınız. Bu işlem özellikle mevsimi dışında alınan brokolide çok sık yapılmaktadır.

2-)Brokoli Tomurcuklarını Bölün

Brokoli bir bütün şekilde satılmaktadır. Ancak yakından bakıldığında küçük küçük ayrı tomurcuklardan meydana gelmektedir. Burada öncelikli olarak temizleme işleminin düzgün bir şekilde olması için brokoli parçalarını ayırınız.

Brokoli tomurcukları faydalı olan bir sebzedir. Sap kısımları genellikle yenmez. Bu sebeple sap kısımlarını bir bıçak yardımı ile güzelce kesiniz. Burada körpe olan sapları kesmenize gerek yoktur.

3-)Sirkeli Suda Bekletin

Sirke temizleyici özelliğinden dolayı ev hanımları tarafından sıkça kullanılan bir maddedir. Parçaladığınız brokoli parçalarını bir süre sirkeli su içerisinde bekletiniz. Bu işlem hem mikroorganizmalardan kurtulmanızı sağlayacak hem de brokoli üzerinde bulunan kumun akmasını sağlayacaktır.

Bu işlemi sirke sevmeyenler normal su içerisinde brokoli parçalarını bekleterek de yapabilir. Ancak sirkesiz biraz daha fazla beklemesi gerekmektedir.

NOT: Brokoliyi pişirmek için çok dikkatli olunuz. Yararlı etkilerinden yararlanmak istiyorsanız birkaç dakika kaynar suda haşlamanız yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ