Bulaşık Nasıl Durulanır?

Bulaşık Nasıl Durulanır?

Bulaşık yıkama işlemi tüm kadınların sevmediği can sıkıcı işler arasında yer almaktadır. Ancak bazı mutfak malzemelerinin elde yıkanması gerekir. Seramik, tahta gibi materyaller bulaşık makinesinin içerisinde zarar görebilir. Bu nedenle bu tarz nesnelerin elde yıkanması gerekir. Böylece bulaşıklarınız daha sağlıklı bir şekilde temizlenmiş olur. Ancak elde bulaşık yıkama işlemi özellikle de tahta gereçler için çok daha sağlıklı gözükse de doğru bir durulama işleminin gerçekleştirilmemiş olması bu durumu çok daha zararlı olacak bir şekle çevirmektedir.

Bu nedenle bulaşıkların yıkandıktan sonra durulanma aşaması da oldukça önemlidir. İyi bir şekilde durulanmayan bulaşıkların üzerinde deterjan atıkları kalmaktadır. Mutfak gereçlerinin üzerinde kalan deterjan kalıntıları ise yemekler ile birlikte doğrudan insan vücuduna girmektedir. Bu nedenle bulaşıkların ne şekilde durulandığı oldukça önem kazanmaktadır.

Bulaşık Nasıl Durulanır?

 

1-)Tahta, Bambu Araç Gereçler

Tahta, bambu gibi hassas mutfak gereçlerinin tam olarak temizlenebilmeleri için yıkama işleminin ardından uygulanacak olan durulama işlemi de oldukça önemlidir. Her ne kadar iyi bir yıkama işlemininin gerçekleştirilmemiş olması tam bir temizliğin sağlanmadığını gözle görülür bir şekilde ortaya serse de bulaşıkların iyi durulanmaması da kolay kolay gözle gözükmeyen kirlerin sürmesine neden olmaktadır. Bu nedenle bu tarz hassas mutfak araç gereçlerini öncelikle elde yıkamak gerekir. Daha sonra ise soğuk suyun altında iyice tüm yüzeylere tamamen su değdiğinden emin olana kadar durulama işlemi devam etmektedir.

2-)Sıralama

Bulaşık durulanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise yıkanan bulaşıkların durulanma sırasıdır. Yıkanmış olan sabunlu bulaşıklar durulanmadan önce kafanızda belli bir sıraya girmektedir. Bu sıraya göre duruladığınız bulaşıklar hem yerden kazanç sağlamanıza katkı sağlar hem de daha temiz mutfak gereçleri kullandığından emin olmuş olursunuz.

3-)Sıradan Mutfak Gereçleri

Sıradan mutfak gereçleri bolca akan suyun altında iyice yıkanmalıdır. Böylece genellikle porselen ya da camdan elde edilmiş olan bu ürünlerin üzerinde bulunan tabaka iyice temizlenmektedir. Böylece tabak, bardak gibi ürünleriniz çok daha temiz ve sağlıklı olacaktır. Mutfak gereçlerinin iyi durulanmamasının sonucu olarak deterjanlara temizleme özelliklerinin güçlendirilmesi ve deterjanların çeşitli özelliklere sahip olması için koyulan kimyasal maddeler mutfak gereçlerinizin yüzeyine yapışarak yapıştıkları noktalara yerleşebilir. Bu nedenle lavabo içi temizlikte oldukça dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Aksi takdirde tekrar bulaşma ihtimali bulunmaktadır.

NOT: Durulama işlemi mutlaka duru su kullanarak da yapılabilir. Zaman zaman özellikle de çatal, bıçaklar için durulama leğeni hazırlanarak çatal, bıçaklar aynı kabın içerisinde koyulmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ