Bulaşık Sepeti Nasıl Temizlenir?

Bulaşık Sepeti Nasıl Temizlenir?

Bulaşıklar her evde en çok zaman alan ev işleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Evde kaç kişi yaşıyor olursa olsun düzenli yemek pişen evlerde bulaşık ciddi bir sorun haline gelmektedir. Çünkü yemek yapma işlemi sırasında çok fazla bulaşık çıkmaktadır. Kişi sayısının artması bulaşık miktarını çok fazla etkilemektedir.

Bulaşık makinelerinin icat edilmesi ile birlikte bulaşık yıkama işlemi her ne kadar kolaylaşmış olsa da mutfak araç gereçleri içerisinde makineye koyulmaması gereken araç gereçlerin bulunması elde bulaşık yıkama olayının tamamen bitmesini sağlamamaktadır. Bazı kaplar üretiminde kullanılan ham madde nedeni ile makinede yıkanmamaktadır. Aksi takdirde kapların yapısı bozularak sağlığı tehdit edici maddelere dönüşebilmektedir.

Bunun dışında plastik kaplarda makinede yıkanamaz. Bunun nedeni de yüksek ısı ile birlikte kapların şekillerinin bozularak kullanılamaz hale gelmesidir. Ayrıca keskin bıçaklarında makinede yıkanması durumunda keskinlik oranlarını düşürmektedir. Bu nedenle keskin bıçakların ömrünü uzatmak için elde yıkamak gerekir. Son olarak da tahta ya da bambu ürünlerin makinede yıkanması gerekir. Tüm bu araç gereçler bir araya geldiğinde ise epey bulaşık ortaya çıkmaktadır. Bu durumda da bulaşık sepeti kullanmak kaçınılmaz bir durum haline gelmektedir.

Ancak bulaşık sepetleri de çeşitli sebeplerden dolayı belirli aralıklar ile temizlenmesi gereken eşyalardandır. Yaşadığınız şehrin şebeke suyunun yapısına ya da bulaşık sepetinizin malzemesine göre farklı temizleme yöntemleri kullanmak gerekir.

Bulaşık Sepeti Nasıl Temizlenir?

1-)Kireçten Temizlemek için

Bulaşık sepetinizi kireçten temizlemek için kullanacağınız yöntemi seçerken bulaşık sepetinizin ne tür bir malzemeden üretilmiş olduğuna da dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde istemediğiniz bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz. Kireç tutmuş olan bulaşık sepetlerini temizlemek için en etkili yöntem kireç çözücü ürünler satın alarak bu ürünler ile temizlemektir. Ancak bu ürünlerin içerisinde kimyasal ilaçlarda bulunduğu için özellikle tahta bulaşık sepetleri temizliği için uygun değildir.

Tahta bulaşık sepetlerini limon tuzu kullanarak kireç kalıntılarından temizleyebilirsiniz. Bulaşık sepetiniz her ne türde olursa olsun doğal yöntemleri kullanarak tüm bulaşık sepetlerini temizleyebilirsiniz. Bunun için sirkeli su hazırlayarak bulaşık sepetinizi iyice silerek temizleyebileceğiniz gibi kaya tuzu kullanarak da kireç lekelerini temizlemeniz mümkündür. Bunun için yeterli miktarda suyu ısıtarak 1-2 dakika kadar bekletin.

Ardından ısıtmış olduğunuz suyun içerisine birkaç tatlı kaşığı kaya tuzu ya da bir miktar sirke ekleyin. Bu karışım elinizle dokunabileceğiniz kadar ılıdığında ise bulaşık sepetinizi iyice silip bol su ile durulayarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

2-)Pastan Temizlemek için

Pas lekeleri metal olan bulaşık sepetlerinde gözlenen bir sorundur. Bunun için marketlerde kolayca bulabileceğiniz pas sökücü ürünler kullanabilirsiniz. Ancak bu ürünleri kullandıktan sonra mutlaka akan suyun altında bol su ile durulayarak bulaşık sepetinizi tamamen arındırmanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ