Bulaşıklar Makineye Nasıl Düzgünce Yerleştirilir?

Bulaşıklar Makineye Nasıl Düzgünce Yerleştirilir?

Bulaşıklarınızı makineye düzgünce yerleştirmek zor olabilir ama uygun bir şekilde yerleştirildiği takdirde bulaşıklarınız daha etkili bir şekilde yıkanıp temizlenecektir. Aynı zamanda bu işlem enerjide tasarruf etmenize bile yardımcı olacaktır.

Bulaşıkları Düzgünce Yerleştirmek İçin İzlenmesi Gereken Adımlar

  • Tabakları bulaşık makinesinin alt kısmındaki yuvalara yerleştirin. Onları makinenin merkezine doğru konumlanacak şekilde yerleştirin ve onları içe ve aşağı doğru eğin. Çünkü makinenizin merkezinde su püskürtme cihazları suyu merkezden dışarıya doğru, aşağıdan yukarıya doğru ve bulaşık makinesinin tabanından yukarı ve dışarı doğru püskürtür.
  • Bardakları, fincanları ve kaseleri ağız kısmı aşağıya bakacak şekilde açılı yerleştirin. Böylece alttan su alabilirler ve çok fazla yer kaplamazlar. Kaseleri eğimli bir yere koyun, böylece su kasenin içine erişebilir ve düzgün bir şekilde tahliye edilebilir. Bu işlem aynı zamanda daha fazla alan doldurmanızı sağlar.
  • Tüm plastik parçaları üst rafa yerleştirin. Çoğu bulaşık makinesinde ısıtma sistemi alt kısımda olduğu için plastik ürünlerin alt rafa yerleştirilmesi plastik parçaların erimesine veya yamulmasına neden olabilir.
  • Çeşitli tencere ve tavaları ağzı aşağı yöne bakacak şekilde bulaşık makinesinin alt kısmına yerleştirin. Bulaşık makinesini aşırı derecede doldurmayın. Gerekirse elle yıkayın veya bulaşık makinesini ikinci kez çalıştırın.
  • Çatal bıçakları parçalarını mümkün olduğunca ayırarak çatal bıçak sepetine yükleyin. Çatal ve kaşıkları üste gelecek şekilde bıçakları ise aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Suyun sepetten rahatça geçip temizleyebilmesi için mümkün olduğunca her bölmeye farklı parçalar koyun. Bir bölmede bıçaklar diğer bölmelerde kaşık ve çatallar şeklinde bir düzen oluşturabilirsiniz.
  • Bulaşık makinesinin içindeki kolların ve dönen cihazların serbestçe dönüp dönmediğini, tüpleri veya püskürtücüleri tıkayan hiçbir şey olmadığını her yıkamadan önce kontrol edin. Ayrıca, deterjan kaplarının tam olarak açılabildiğinden emin olun. Bunlardan herhangi birisi düzgün çalışmazsa, iyi bir yıkama yapılması daha zor hale gelecektir.
  • Bulaşık makinenizi kullanırken ne gibi gıdaların genellikle çıkıp çıkmadığını öğrenin. Yumurta ve peynir gibi besinler, kızarmış veya fırında pişirilmiş gıdalar ve kurumuş hamurlar çoğunlukla dikkat gerektirir. Bu lekeleri tamamen çıkarmak için tabağınıza uygulayacağınız hafif bir ön yıkama ve fırçalama bulaşık makinenizi daha etkili hale getirebilir.
  • Yiyecek artıklarını ve lekelerini ulaşılmaz hale getirdiği için bulaşık makinesini aşırı derecede doldurmamaya özen gösterin. Bir yığın şeklinde dizilen tabaklar garip ve farklı açılardan yerleştiren bardaklar nedeniyle bulaşık makineniz işlevini yerine getirirken zorlanacaktır. Ve tabaklarınız maalesef makinenizden beklediğiniz şekilde temiz çıkmayacaktır. Eğer makinenizin temizleme performansından memnun değilseniz, yıkamadan sonra dizdiğiniz parçaların hangisinde leke olduğunu ve onu makineye nasıl yerleştirdiğinizi kontrol edin. Bir dahaki dizişte aynı hatayı yapmamaya özen gösterin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ