But Nasıl Haşlanır?

But Nasıl Haşlanır?

Tavuk mutfaklarda sıklıkla kullanılan besinlerden birisidir. Ayrıca tavuk pişirme şekilleri konusunda da oldukça geniş bir pencereye sahiptir. Bu durum da tavuğun sıklıkla kullanılmasını etkileyen önemli nedenlerden birisidir. Bunun yanı sıra lezzet açısından da oldukça zengin olan tavuk sadece tavuk yemekleri yapmak için kullanılmamaktadır. Çeşitli çorba ve ana yemeklerin de içinde kullanılmaktadır. Tavuk sadece et olarak mutfaklarda yer almamaktadır.

Aynı zamanda tavuk suyu da elde etmek için kullanılmaktadır. Tavuk suyu
bütün bir tavuğun ya da tavuğun belli parçalarının haşlanması sonucu oluşmaktadır. Haşlanma işlemi sırasında tavuğun besin değerleri haşlama suyuna geçtiği için bu su tavuk suyu olarak kullanılır. Tavuk suyu hemen hemen tüm yemeklerin içerisinde kullanılabilir. Yemeklere lezzet katarken aynı zamanda da yemeklerin besin değerini arttırmaktadır. Özellikle tavuk suyu elde etmek için tavuk haşlamak istiyorsanız bunun için en uygun parça tavuk butudur.

Tavuğun but kısmı en yağlı kısımlardan birisi olduğu için haşlama işlemi ile birlikte suya daha çok besin değeri bırakmaktadır. But haşlamak için ise bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Tavuk But Nasıl Haşlanır?

1-)Butun Temizlenmesi

But haşlamak için ilk yapılması gereken işlem butların temizlenmesidir. Haşlama işlemlerinde haşlanacak olan besinler iyi bir şekilde temizlenmelidir. Butları temizlemek için öncelikle akan suyun altında iyice yıkayın. Daha sonra uygun görmediğiniz kısımları bulunuyorsa bu kısımları bir bıçak yardımı ile keserek ayırın ve atın. Daha sonra tavuğu tekrar sudan geçirerek bir durulama işlemi uygulayın. Yıkama işlemini tamaladıktan sonra tavuk butlarını bir süzgece alarak sularının akmasını sağlayın.

2-)Tencerenin Hazırlanması

Tavuk butu haşlamak için ikinci olarak yapmanız gereken işlem butu haşlayacağınız tencereyi hazırlamaktır. Bunun için öncelikle derin bir tencere seçmeniz gerekir. Bu tencerenin düdüklü tencere ya da normal tencere olmasının bir önemi yoktur. Tek farkları normal tencerede butun daha uzun süre haşlanmasıdır. Uygun tencere seçimini yaptıktan sonra tencerenin içine bol miktarda soğuk su ilave ederek ocağın altını harlı olacak şekilde açın.

3-)Karıştırma İşlemi

Son olarak da temizleyip suyunu süzdürmüş olduğunuz tavuk butlarını tencerenin içine atın. Üzerine istediğiniz miktarda tuz serpin. Bu işlem sırasında patates, soğan, kereviz yaprağı gibi tavuk suyuna lezzet katacak çeşitli besinlerde ilave edebilirsiniz. Gerekli ilaveleri tamamladıktan sonra suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadığında ocağın altını kısın ve tencerenizin kapağını kapatarak pişmesi için bekleyin.

NOT: Haşlama işlemi düdüklü tencerede çok daha kısa sürede gerçekleştirilir. Ancak normal bir tencere kullanarak da but haşlama işlemi uygulayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ