Buzdolabı Kokusu Nasıl Geçer?

Buzdolabı Kokusu Nasıl Geçer?

Buzdolaplarında koku oluşmasının en temel nedeni dolaba koyulanlar ve koyulma şekilleridir. Bunun yanında genelleyebileceğimiz bir diğer neden de dolapta saklama süresidir. Dolaba koyulan besinler eğer ağzı açık olarak koyulursa mutlaka dolabın içinde kokuya neden olur. Özellikle pişmiş yemekler daha çabuk ve daha çok kokuya neden olur.

Soğan gibi kısa sürelerde hissedilen yiyecekler bunların başında gelir. Bu nedenle dolaba koyulan her şeyin ağzı kapatılarak koyulmalıdır. Gerek kapaklı kaplar gerek buzdolabı poşetleri gibi birçok gereçten yardım alınabilir. Bunların dışında özellikle sebzelik bölümlerinde unutulan yiyecekler bozulduğu için kötü kokular yayarlar. Buna ek olarak reçel, et suyu gibi akışkan besinlerin raf aralarına dökülmesi gibi sebeplerde koku yapar. Bu gibi nedenleri önlemek adına ve dolabınızı verimli temizleyebilmek adına kokunun kaynağının iyi tespit edilmesi gerekir ve ortadan kaldırılmalıdır. Daha sonra sirke, karbonat, vanilya, kahve, pirinç gibi yöntemlerle kokudan tamamen kurtulabilirsiniz.

1-)Vanilya

Vanilya, koku almak için oldukça iyi bir gereçtir. Bu nedenle bir parça pamuğu sıvı vanilyanın içine batırın. Batırdığınız pamuğu bir çay tabağına koyarak buzdolabının orta rafına koyun. Bir süre sonra sadece dolabınızdaki kötü kokuların gittiğini değil aynı zamanda dolabınızın vanilya koktuğunu da göreceksiniz.

2-)Sirkeli Su

Kötü koku kaynağını ortadan kaldırdıktan sonra dolabın çıkarılabilen tüm parçalarını sirkeli su ile silin. Ardından dolabın içini de silin. Sirke antiseptik özellikli olduğu için tüm bakteriler yok olur. Ayrıca elma sirkesi kullanırsanız hem diğer sirkelere göre daha az kokar hem de sirke kokusu daha çabuk uçar.

3-)Karbonat ve Su

Buzdolapları marka ve modellerine göre farklı büyüklüklerde olurlar. Bu nedenle de kullanılan malzemelerin miktarları değişir. Dolabınızın büyüklüğü ile doğru orantılı olarak bir miktar karbonat ve suyu karıştırarak dolabınızı iyice silin ve bir süre açık kalmasını sağlayın.

Ardından içindeki kötü kokulardan eser kalmadığını göreceksiniz. Karbonat kullanarak uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise bir kasenin içine bir miktar karbonat koyun ve dolabınızın orta rafına yerleştirin en az 8 saat bu şekilde bekledikten sonra dolabınızdaki kötü kokular yok olur.

4-)Kahve ve Pirinç

Bir çay tabağına 1 yemek kaşığı türk kahvesi ve yarısı kadar pirinç koyarak buzdolabınıza koyun. 1 gece dolapta bekletin ve kokulardan kurtulun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ