Buzdolabındaki Et Kokusu Nasıl Giderilir?

Buzdolabındaki Et Kokusu Nasıl Giderilir?

Buzdolabında kötü koku oluşumu çok sık gözlenmektedir. Genellikle bozulan yiyecek ve içeceklerden kaynaklı buzdolabının içerisinde hoş olmayan kokular oluşmaktadır. Buzdolabında en sık görülen kokulardan bir tanesi de et kokusudur. Et çiğ haliyle ayrı bir koku yaymakta, bozulmuş haliyle ayrı bir koku yaymakta, pişmiş haliyle ayrı bir koku yaymaktadır.

Buzdolabındaki Et Kokusu Nasıl Giderilir?

Öncelikli olarak buzdolabında et kokusu oluşumunu önlemek için buzdolabını konulan her et ağzı kapalı ve hava geçirmeyen kaplarda bulunmalıdır. Bozulan etler hiç zaman kaybetmeden buzdolabından çıkarılmalıdır. Buzdolabı temizliği sık aralıklar ile yapılmalı, sebze ve meyveler kontrol edilmelidir.

Buzdolabında etten kaynaklı oluşan kötü kokuyu gidermek amacıyla aşağıda birkaç yöntem anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden sizin için uygun olanını kullanabilirsiniz.

1-)Karbonat Kullanın

Öncelikli olarak buzdolabınızda koku yapan eti bulun ve bu eti daha fazla koku yaymadan önce buzdolabınızdan çıkarın. Bu işlemin ardından etin bulunduğu kısmı güzelce silin ve geride herhangi bir artık kalmadığından emin olun.

Buzdolabında oluşan etten kaynaklı kötü koku olmak üzere çeşitli kötü kokuları yok etmek için karbonat sıkça kullanılmaktadır. Tek yapmanız gereken ağzı açık bir kap içerisine bir miktar karbonat koyup bu kapı buzdolabı kapağına yerleştirmektir.

Buzdolabı kapağında duran karbonat, buzdolabı içerisindeki bütün kötü kokuları çekmektedir. Ara sıra karbonat nemlendikçe karbonatı değiştirin ve yerine yenisini koyun.

2-)Türk Kahvesi Kullanın

Türk kahvesi buzdolabında oluşan kötü kokuları içerisine hapseder ve nefis kokusu ile buzdolabının tamamının güzel kokmasını sağlar. Burada yapmanız gereken işlem de yukarıda anlatılan işlem ile hemen hemen aynıdır. Öncelikli olarak koku kaynağını bulun ve ortadan kaldırın ardından bir kap içerisine türk kahvesini koyun ve buzdolabının bir yerine yerleştirin. Kokunun fazla geldiği yere yerleştirmek çok daha mantıklı bir adımdır.

NOT: Buzdolabınızda etten kaynaklı koku oluşumunu önlemek için alabileceğiniz önlemlerden bir tanesi etin saklanma koşullarıdır. Eti buzdolabınızın dondurucu kısmında saklayın. Buzdolabın alt kısmına konulan et bir gün içerisinde tüketilmeli aksi halde koku yaymaya başlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ