Buzdolabından Etiket Nasıl Çıkarılır?

Buzdolabından Etiket Nasıl Çıkarılır?

Buzdolabında özelliklerini anlatan bir sürü etiket bulunmaktadır. Çoğu zaman bu etiketler görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. Ev hanımları çoğu zaman buzdolabına zarar vermeden bu etiketleri çıkarmaya çalışır.

Buzdolabından etiket nasıl çıkarılır ? Buzdolabında bulunan etiketlerin çıkarılmasında uygulanacak yöntemde öncelikli amaç olarak uygulanacak yöntemin buzdolabına zarar vermemesidir.

Buzdolabında bulunan etiketlerin çıkarılması için kesinlikle aseton ve tiner gibi kimyasalları kullanmayın. Bu kimyasallar buzdolabına zarar verebilir. Bu sebep ile buzdolabına zarar vermeyen alternatif yöntemleri deneyiniz.

1-)Buhar uygulayın

Buhar buzdolabı üzerinde bulunan etiketlerinin çıkarılması başta olmak üzere çoğu etiketin çıkarılması ve çıkarılırken leke bırakmamasından dolayı sıkça kullanılmaktadır. Genellikle buhar oluşturduğu için ütü kullanılmaktadır.

Ütüyü buzdolabına zarar vermeyecek şekilde tutunuz ve buhar kısmına basarak buharın etiketin üzerine doğru gittiğinden emin olunuz. Bu işlemi birkaç defa yapmanız gerekebilir. Buhar ve sıcaklığın etkisiyle etiket yumuşar ve iz bırakmadan yerinden kalkar.

2-)Saç Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesinin vereceği ısı ile de etiketin çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem kuru sıcak hava ile gerçekleştirildiği için ütü kadar kolay bir yöntem değildir.

Saç kurutma makinesinin sıcaklığını buzdolabına zarar vermeyecek şekilde ayarlayınız. Bu işlemi birkaç defa tekrarlamanız gerekebilir. Etiket ısındıktan sonra yavaş yavaş çekiniz. Ardından yapışkanlı kısmın iz bırakmaması için hızlı bir şekilde ıslak bir mendil ile siliniz.

3-)Su ve Sabun İle Islatın

Annelerimizin en fazla uyguladığı yöntemlerden biridir su ve sabun ile ıslatmak. Sabunlu su ile etiketin üzerine uygulama yapınız. Bir miktar beklemeniz gerekebilir. Etiket kabardıkça eliniz ile ya da bir bez yardımıyla çıkartınız. Bu işlemi birden fazla defa yapmanız gerekebilir. Bu işlemi yaparken etiketi kazıma işleminde dikkatli olmanız ve buzdolabını çizecek durumlardan kaçınmanız gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ