Cam Sehpa Nasıl Temizlenir?

Cam Sehpa Nasıl Temizlenir?

Cam sehpalar günümüzde yerini ahşap sehpalara bırakmış olsa da halen evlerimizde hoş görüntülerinden dolayı var olmaktadırlar. Cam sehpalar camın aydınlatıcı özelliğinden dolayı evin daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlamaktadır.

Cam sehpa hoş görüntüsünü sık sık temizlenmesine borçludur. Özellikle camın parlatılması emek isteyen bir iştir.

Cam sehpanın temizlenmesi için dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta vardır. Camın üzerindeki tozun iyi bir şekilde temizlenmesi ve camın üzerindeki lekelerin çıkarılması başlıca hedeflerdir.

1-)Elektrikli Süpürge Kullanın

Elektrikli süpürge ile cam sehpanın iç kısımlarına girmiş olan tozlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Süpürge ile temizlik yapmanız cam üzerinde tozdan kaynaklı leke oluşumunu da önlemektedir.

Elektrikli süpürgenin fırça aparatını takarak cam sehpayı güzel bir şekilde temizleyebilirsiniz.

2-)Sirke Kullanın

Sirke parlatıcı özelliğinden dolayı çok sık kullanılır. Bir kova su içerisine birkaç damla sirke ekleyin ve bu sirkeli su ile camı güzelce silin. Bu işlemin ardından sehpayı kurulamayı unutmayın.

Burada kurulama esnasında gazete kağıdı kullanabilirsiniz. Gazete kağıdı camın çok daha güzel bir şekilde parlamasını ve silerken leke oluşmasını engellemektedir. Gazete kağıdı yerine son yıllarda çok popüler olan mikro fiber bezlerden de kullanabilirsiniz.

3-)Yer Parlatıcı Kullanın

Yer parlatıcı cam sehpaların parlamasını sağlayan çok etkili bir kimyasaldır. Tek yapmanız gereken bir ölçek yer parlatıcısından kovaya dökün ve bu su ile cam sehpayı güzelce silin.

NOT: Soğukta donmuş olan cam sehpaları silerken suyun içerisine tuz koyunuz. Tuz cam sehpanın çok daha kolay bir şekilde silinmesini ve parlamasını sağlamaktadır. Ancak koyduğunuz tuz miktarını abartmayın, aksi halde camda tuz kristallerinden kaynaklı çizikler oluşabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ