Çamaşır Makinesi Deterjan Gözü Nasıl Temizlenir?

Çamaşır Makinesi Deterjan Gözü Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesinin deterjan gözü sık sık fazla konulan deterjanlara bağlı olarak ya da makinenin yeterince su salarak buradan deterjanı çekememesine bağlı olarak burada deterjan kalabilir ve deterjan kalıntılarının kuruması ile burada tortu ve kir oluşabilir.

Çamaşır makinesinin deterjan gözünün düzenli aralıklar ile temizlenmesi burada deterjan ve çeşitli kirlerden kaynaklı lekelerin oluşumunu önleyecektir. Deterjan gözünü temizlemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Etkili bir çözüm için anlatılan adımları atlamadan uygulayınız.

1-)Deterjan Gözünü Çıkarın

Çoğu makinede deterjanların konulduğu göz çıkarılabilmektedir. Daha rahat işlem uygulayabilmek için gözü yerinden çıkarın. Bu sayede deterjan gözünün alt kısmını da temizleyebilirsiniz.

Deterjan gözünü çıkardıktan sonra bol su ile yıkayınız. Burada yıkama işlemi esnasında deterjanların kuruyarak oluşturduğu tortu ve kirlerden de kurtulun. Gerekirse bir süre sıcak su içerisinde bekletin ve ardından durulayın.

2-)Ağartıcı Kimyasal Kullanın

Çamaşır makinesinin deterjan gözünü ılık su içerisine koyduğunu bol miktardaki ağartıcı içeren karışım içerisinde bir süre bekletiniz. Bu karışım sayesinde dezenfekte etmiş olursunuz.

Bu aşamayı sık sık uygulayınız. Bu sayede kıyafetlerinize geçen mikroorganizmaları da en aza indirmiş olursunuz.

Ağartıcı döktüğünüz bir bez yardımı ile de silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemin ardından deterjan gözünü su ile durulamayı unutmayınız.

3-)Karbonat Kullanın

Karbonat, temizleme gücü ve beyazlatma gücü yüksek olan bir kimyasaldır. Karbonatlı sıcak su hazırlayınız ve deterjan gözünü bu sıcak su içerisinde bir süre bekletiniz. Yeterli gelmediği durumlarda karbonat döktüğünüz bir bez ile ovalama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Karbonatın etkisini daha fazla arttırmak için limon kullanabilirsiniz. Limonun içerisindeki meyve asitleri ile karbonat tepkimeye girerek daha güçlü bir etki oluşturabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ