Çamaşır Makinesi Kireci Nasıl Önlenir?

Çamaşır Makinesi Kireci Nasıl Önlenir?

Eğer sert suyun(kireçli su) bulunduğu bir alanda yaşıyorsanız, ev aletlerini korumak için önlemler almalısınız. Sabit suda, ısıtıldığında veya bekletildiğinde kireç çözeltisi oluşturan yüksek miktarda çözünmüş mineraller bulunur. Bu cihazınızın sağlığı için çok ciddi bir tehlike teşkil eder. Kireç, çamaşır makinesini daha az verimli hale getirir ve performansı korumak için daha fazla çalışmaya zorlar. Bu da enerji tasarrufunu tamamen yok eder.

Kireç birikmesi, çamaşır makinesini daha maliyetli şekilde çalıştırmakla kalmaz, bunun üstüne devam etmesine izin verilirse dahili parçaların bozulmasına da neden olabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda parçanın değiştirilmesi gerekecektir. Tabii ki bu da ekstradan ödenmesi gereken bir tamirci faturası demektir.

Önlem Almak En iyi Çözümdür

Çamaşır makinenizde kireç ile mücadele etmenin en iyi yolu, birikmeyi önlemek için kaliteli bir yumuşatıcı veya kireç sökücü kullanmaktır. Çamaşır deterjanları zaten suyu yumuşatacak ve çamaşır makinesini kireçten koruyacak bileşenler içeriyor. İyi bir deterjanı, suyun sertliğine ve çamaşırdaki kirlenme seviyesine göre doğru miktarda ayarlayıp deterjanı kullanırsanız ekstra bir şey kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Bunun dışında isterseniz kireç sökücüyle de ara sıra makinenizi çalıştırıp kirecin oluşmasını önleyebilirsiniz.

Su ısıtıcılı bütün ev aletlerinde aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. Sert sudan kaynaklanan kireç problemleri, evinizdeki suyun ısınmasına neden olan tüm ısıtıcı aletleri etkileyecektir. Buna su ısıtıcısı, kahve makinesi, duş, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi dahildir. Yani suyun çok sert olduğu ve sorunlara neden olduğu bir bölgede yaşıyorsanız ve bu bölgede kalmanız muhtemel ise yalnızca çamaşır makinenizdeki sert suyu yumuşatmak yerine, suyun tamamını yumuşatmanın diğer yöntemlerine bakmak daha iyi olabilir.

Çamaşır Makinesindeki Kireci Nasıl Gideririm? Su Yumuşatıcısı Kullanmalı mıyım?

Ev aletlerindeki kireçle yoğun bir şekilde mücadele etmek yerine, sert su ve kireç tabakası sorunlarını kökten çözmek ve işin kaynağını yok etmek isterseniz; bir su yumuşatma sistemi kullanabilirsiniz ya da çok daha ucuz elektronik su yumuşatıcı aygıtlardan birini deneyebiliriz. Suyu yumuşatmanın faydaları; çamaşır makinesi ve diğer su ısıtıcılı ev aletlerindeki kirecin giderilmesi, aletlerin korunması ve suyun yumuşaklığından dolayı kullandığınız deterjan miktarının azalması şeklinde sıralanabilir.

Tüm bunların haricinde bazı çamaşır deterjanları suyun yumuşaması sebebiyle iyi çözünemezler ve çamaşırlarınız yıkandıktan sonra makinede deterjan kalıntısı bırakabilirler. Bu durum çamaşır makinenize herhangi bir zarar vermez. Eğer deterjan kalıntısı kalsın istemiyorsanız, makinenizi fazladan bir kere daha durulama programına alarak çalıştırabilirsiniz. Bu yöntem yumuşak su bölgelerinde yaşayanlar için de bir çözüm önerisidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ