Çamaşır Nasıl Asılır?

Çamaşır Nasıl Asılır?

Eskiler evlenilecek kızın çamaşır asmasına bakarlarmış. Doğru çamaşır asan kızın evlenme vakti gelmiş olurmuş. Eskilerin vardır bir bildiği diye düşünürsek, çamaşır asmanın da bir usulü olduğunu anlamış oluruz.

Çamaşırların hızlı bir şekilde kuruması, asılan kıyafetlerde gereksiz yere ip ve mandal izinin oluşmaması için çamaşırların doğru bir şekilde asılması çok önemlidir.

Aşağıda anlatılan püf noktalar ile çamaşırların asılması hakkında aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacak. İşte o püf noktalar;

Pantolon Nasıl Asılır?

Kıyafetleri asarken birkaç bölüme ayırmak daha pratik olmanızı sağlayabilir. Örneğin pantolon, eşofman altı, şortlar, vb. şekilde olan kıyafetlerin asılması birbirine benzemektedir. Burada yapmanız gereken kıyafetin zor kuruyan kısmı olan bel kısmını alt kısma getirerek sallandırmak, bacak kısımlarından ise ipe asmaktır. Bu şekilde kıyafetleriniz daha hızlı bir şekilde kurumaktadır.

Gömlek Nasıl Asılır?

Gömlek ya da gömlek benzeri kıyafetlerin kuruması için etek kısımlarından asılması gerekmektedir. Bazı kişiler yaka kısmından da gömlekleri asarak kurutabilir. Ancak bu tarz kurutmalar yakalarda deformasyona sebep olabilir.

Gömlekler ve benzeri kıyafetler yıkandıktan sonra suyunun süzülmesi için bir askıya asılarak da kurumaya bırakılabilir. Bu tarz kurutma işlemlerinde gömlekler daha az kırışık olmaktadır.

İç Çamaşırları Nasıl Asılır?

İç çamaşırları asılır iken genellikle görülmemesi için arka sıradaki ip seçilir ya da çamaşırlıkta iç kısımdaki teller kullanılır. Bu bir nevi geçmişten gelen bir adettir.

İç çamaşırlarında özellikle külotlar asılırken ağ kısmından mandal ile tutturulur. Bu sayede hem düşmesi önlenir hem de hızlı şekilde kuruması sağlanır.

Erken iç çamaşırlarında ise lastik kısmı alt tarafa gelecek şekilde mandal ile tutturulur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ