Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Kapatılır?

Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Kapatılır?

Çamaşır suyu içermiş olduğu kimyasal maddenin yüksek mikrop öldürücü ve ağartıcı özelliğinden dolayı ev hanımları tarafından sık sık kullanılan bir üründür. Özellikle ağartıcı özelliğinden dolayı beyaz giysilerde meydana gelen lekelerin giderilmesinde kullanılan etkili bir yöntemdir.

Çamaşır suyu kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta renkli kıyafetlerdir. Çamaşır suyu değmiş olduğu renkli kıyafetlerin temas bölgelerinde ağartma özelliğini gösterir ve kıyafette leke görünümünde oluşumların meydana gelmesine sebep olur.

Çoğu zaman renkli kıyafetlerde oluşan çamaşır suyu lekesi kıyafetlerin atılmasına sebep olmaktadır. Ancak evde uygulayacağınız birkaç küçük püf nokta ile çamaşır suyu lekesi olan kıyafetlerinizi tekrar kullanabilirsiniz. İşte çamaşır suyu lekesi kapatma yöntemleri adım adım anlatımı aşağıda gösterilmektedir.

1-)Kumaş Boyası Kullanın

Çamaşır suyunun leke bıraktığı kumaş özellikle keten ya da polyester ise kumaş boya kullanarak kolaylıkla lekeli bölgenin düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumda en önemli olan püf nokta kumaşa uygun boyanın seçimidir. Boyamayı tamamen yapmadan önce küçük bir kısımda rengin aynı olduğundan emin olmak için boyama yapmanız daha doğru olacaktır.

2-) Çamaşır Sulu Bölgeye Yama Yapın

Bu yöntem eski zamanlardan beri uygulanan bir yöntemdir. Kumaş boyanın etkili olmadığı durumlarda eski ama etkili bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Özellikle pantolon gibi koyu renkli kumaşlarda meydana gelen çamaşır suyu lekelerinde kullanacağınız değişik yama kumaşları ile oluşan kötü durumu bir tarz haline getirebilirsiniz.

3-)Lekeli Kısmı Kesin

Bu yöntem oluşan çamaşır suyu lekelerinin tamamında geçerli bir yöntem değildir. Ancak diğer yöntemlerin uygulanamadığı durumlarda bir alternatif olarak kullanılabilmektedir. Özellikle son yıllarda yırtık pantolonların moda olması ile bu yöntem pantolonlarda oluşan çamaşır suyu lekelerinde sık sık kullanılmaktadır.

4-)Tamamen Çamaşır Suyuna Batırın

Bu yöntem ne kadar saçma gelse de inanın bazı lekelerde çok etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Tüm kıyafeti çamaşır suyu bulunan bir kap içerisinde belli bir süre tutunuz. Buradaki önemli nokta renk değişimin hemen hemen her yerde aynı olmasını sağlamaktır. En son çare olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ