Çamaşırdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşırdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşırları astığımız çamaşırlıkların, çamaşır iplerinin ya da çamaşır mandallarının küflü olması durumunda çamaşırlara küf izi geçebilir. Çamaşırlarda oluşan küf lekeleri aynı zamanda metal düğmelerden ve fermuarlardan kaynaklı da oluşabilir.

Çamaşırlarda çeşitli etmenlerden kaynaklı oluşan küf lekelerini çıkarmak için aşağıdaki alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemleri denerken hiçbir adımın göz ardı edilmediğinden emin olunuz.

1-)Beyaz Çamaşırlar

Oluşan küf lekeleri çoğu zaman açık renkli çamaşırlarda belirgin şekilde gözlenir. Çamaşırlarda oluşan küf lekelerinden kurtulmak için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Çamaşır suyu açık renkli kıyafetlerdeki küf lekelerini kolayca ortadan kaldırabilir.

Aynı zamanda dezenfektan özelliği olan çamaşır suyunun kullanılması küften kaynaklı sağlık problemlerinin gözlenmesine de olanak vermez.

2-)Renkli Çamaşırlar

Renkli çamaşırlarda oluşan küf lekelerinin çıkarılmasında da renkliler için özel olarak kullanılan çamaşır sularından kullanılabilir. Piyasada aynı zamanda birçok maddenin leke çıkarıcı özelliği olan kimyasalları bulunmaktadır. Bu maddelerden herhangi birini de kullanabilirsiniz. Ancak bu işlem aşamasında kimyasalın kıyafetinize zarar vermeyeceğinden emin olduktan sonra kullanmanızı tavsiye ederiz.

3-)Diş Macunu Kullanın

Küflerin kıyafetlerinizden çıkmasını sağlamak için kullanacağınız alternatif yöntemlerden bir tanesi diş macunudur. Diş macununu küfün olduğu kısma bir kalıp halinde sürünüz ve bir süre bekleyiniz. Bekleme işleminin ardından küf lekesini etrafa yaydırmamak için dışarıdan içeriye doğru bir fırçalama işlemi gerçekleştirin.

Diş macununu lekenin üzerine sürdükten ve bir fırça yardımı ile yaydırdıktan sonra ılık su ile temizleyiniz.

4-)Sıcak Su Kullanın

Küflerin öldürülmesinde en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi sıcak sudur. Küfler sıcak suyu sevmez ve bu şekilde küflerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Yapmanız gereken kıyafetinizin yıkama şartlarını okuyunuz ve bu şartlara uygun, kıyafetinizin zarar görmeyeceği en yüksek sıcaklıkta kıyafetlerinizi yıkayınız. Bu işlemi küf lekesi olan bütün kıyafetlerinizde muhakkak kullanınız.

5-)Kuru Temizleme

Küf lekelerini ne yaptıysanız çıkaramadınız ya da kıyafetiniz yukarıdaki yöntemleri uygulamaya müsait değil ise son çare olarak kıyafetinizi kuru temizlemeye vermeyi düşünebilirsiniz. Bu işlem biraz daha maliyetli olduğu için son aşama olarak düşünebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ