Çamaşırların Güzel Kokması İçin Ne Yapılır?

Çamaşırların Güzel Kokması İçin Ne Yapılır?

Parfümlerin güzel kokusunu sadece kendimiz için bir kozmetik ürünü olarak değil çamaşırlarımızda da ararız. Yeni yıkanan çamaşırların mis gibi kokmasını isteriz. Bunun için de çeşitli yöntemler deneriz. Özellikle türlü markaların çok farklı esanslarla üretilmiş yumuşatıcıları bu konuda akla gelen ilk yöntemdir ve sıklıkla da kullanılır. Gerek çamaşırları yumuşacık yapması gerek de her zevke hitap edebilecek çeşitlilikteki kokularıyla her evde bulunur yumuşatıcılar. Bunların yanı sıra spreyler, doğal esanslar, sabunlar, lavanta gibi hoş kokulu bitkiler de yıkama esnasında ya da gardırobunuzda durduğu yerde çamaşırlarınızın güzel kokması için kullanabileceğiniz ürünlerdir.

Çamaşırların Güzel Kokması için Doğal Yöntemler

1-)Yumuşatıcı

Yumuşatıcıların ilk akla gelen ürün olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Bunları her yıkamada çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözüne uygun miktarda koyarak çamaşırlarınızın yıkandıktan sonra dilediğiniz gibi güzel kokular eşliğinde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Daha etkili sonuç almak içini ise çamaşırlarınız sıkma aşamasına gelmeden makineyi durdurarak yumuşatıcı ile bir süre bekletebilir ve daha sonra sıkma aşamasına geçebilirsiniz. Bu sayede çamaşırlarınızın hoş kokusu daha yoğun ve uzun süreli olacaktır.

2-)Çamaşır Spreyi

Yıkamalardan sonra çamaşırlardaki yumuşatıcı kokusu zamanla yok olabilir. Eğer gardırobunuzda duran çamaşırlarınızın daha uzun süre mi gibi kokmasını istiyorsanız çeşitli markalar altında bulabileceğini çamaşır spreylerini kullanabilirsiniz. Katladığınız çamaşırlara belli zaman aralıklarıyla sıkarak bu güzel sonucu elde edebilirsiniz. Ayrıca bu spreyler koltuklarda, perdelerde ve benzeri eşyalarda evinizin daha hoş kokması için de kullanılabilmektedir.

3-)Doğal Esanslar

Eğer yukarıda sayılanlardan ziyade daha doğal yöntemler kullanmak isterseniz çeşitli aromalarda bulabileceğiniz esanslar tam size göre. Bunları çamaşır makineniz için özel olarak hazırladığınız doğal yumuşatıcılarınızın içine birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz. Sirke, karbonat gibi doğal yumuşatıcılara eklediğiniz bu esanslar çamaşırlarınızın dilediğiniz gibi kokmasına yardımcı olacaktır.

4-)Ütü suyuna esans koymak

Yine aynı şekilde esanslardan faydalanarak çamaşırlarınızı ütülerken de hoş kokulara sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Bunu çok pratik bir şekilde ütü suyunuza bir iki damla esans damlatarak yapabilirsiniz. Ardından ütünün buharı ile bu koku çamaşırlarınıza işleyecek ve son derece verimli sonuç aldığınızı göreceksiniz

Kötü Kokuları Önlemek İçin

Çamaşırların güzel kokmasından önce kötü kokması gibi bir sorununuz da olabilir. Bu sorun ilk aşamada çamaşır makinenizin temiz olmamasından ve/veya yıkama bittikten sonra çamaşırları makinede çok bekletiyor olmanızdan kaynaklanabilir. Bunun için eğer makineniz temiz değilse veya kireçlenmişse doğal yöntemler ya da çeşitli temizlik ürünleri ile çamaşır makinenizi boş olarak çalıştırmalı ve temizlenmesini sağlamalısınız. İkinci olarak da çamaşırlarınızı fazla bekletmeden makineden çıkarıp kurutmalısınız.

Ayrıca dışarıdan gelecek etmenlerle de çamaşırlarınız kötü kokabilir. Bunu önlemek için hava kirliliğinin çok olduğu isli, dumanlı, soba yanan yerlere vs. çamaşır asmamalısınız. Evinizin içindeyse örneğin yemek kokularından uzakta, havası temiz olan bir odaya asarak çamaşırlarınızın kötü kokmasını önleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ