Camda Leke Oluşmaması İçin Ne Yapılmalı?

Camda Leke Oluşmaması İçin Ne Yapılmalı?

Cam silme işi gerek evlerde gerek ofislerde en zorlu işlerden biri olarak yer alır. Doğru yöntemler ve doğru ürünler kullanılmaması durumunda da leke oluşumu gözlenir. Özellikle de yüksek katlarda ve geniş camlar temizliyorsanız lekeleri gördüğünüzde tam bir hayal kırıklığı yaşarsınız. Bu nedenle cam temizliğinde leke oluşumunu engellemek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Oldukça pratik ve basit olan bu yöntemler oldukça etkili sonuçlar verir.

Camdaki Kurumuş Leke Nasıl Çıkar?

1-)Sirke

Sirke eski zamanlardan bugüne gelmiş harika bir cam temizleme malzemesidir. Sadece sirke kullanarak camlarınızı temizleyebileceğiniz gibi sirke kokusundan hoşlanmamanız durumunda cam silme suyunuzun içine çok az miktar da sirke atın. Hazırlamış olduğunuz bu karışım ile camlarınızı sildiğinizde leke oluşumuna dair hiçbir iz görmezsiniz.

2-)Çamaşır Yumuşatıcı

Camda leke oluşumunu engellemek adına uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biri de çamaşır yumuşatıcısı kullanmaktır. Çamaşır yumuşatıcı yöntemini kullanmak için cam silmek için hazırladığınız suyun içine bir miktarda çamaşır yumuşatıcısı ilave edin. Bu sayede camlarınızı silmek hem daha kolay olacak hem de kolay kolay toz tutmayacaktır.

3-)Gazete Kağıdı

Cam silme işlemini uygularken gazete kağıdı kullanmak oldukça etkili bir sonuç verecektir. Bunun için cam silme suyunuzu hazırladıktan sonra bu suyu gazete kağıdına dökmeniz gerekir. Ancak yeterli miktarda olmasına özen gösterin. Gazete kağıdını fazla ıslatmanız durumunda su lekelerinin camda kalmasına sebebiyet verebilirsiniz. Doğru miktarda ıslatılmış olan gazete kağıdı ile silinen camlar pırıl pırıl olacaktır.

4-)Limon, Sirke ve Deterjan

Limon, sirke ve deterjan kullanarak hazırlayacağınız karışım da camlarınızda leke oluşmasını engelleyici bir özelliğe sahiptir. Bunun için 3 litre suya 2 yemek kaşığı limon suyu ve 4 yemek kaşığı sirke ilave edin. Bu karışımı karıştırdıktan sonra üzerine az bir miktar bulaşık deterjanı sıkın ve tekrar karıştırın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz karışım ile camlarınızı sildiğinizde camlarınızda leke oluşumunun olmadığını göreceksiniz.

5-)Saç Şampuanı

Saç şampuanı camda leke oluşumunu engellemek için oldukça etkilidir. Bunun için su ile bir miktar saç şampuanını karıştırarak iyice köpürtün. Oluşan köpükler ile camlarınız iyice silin. Ardından köpüğü almak için tekrar silin. Son silme işleminin ardından camlarda leke kalmadığını göreceksiniz.

NOT: Cam silerken bez kullanıyorsanız eğer kullandığınız bezin özelliklerine oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Sık ve düz dokunmuş mikrofiber bezler cam silmek için en ideal bezlerdir. Bu bezler camlarda leke oluşumunu engellerken camların toz tutmasına da engel olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ