Camdaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Camdaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Evlerde badana yapılırken muhakkak dikkatsizlik sonucunda ya da boyanın akması ve sıçraması sonucunda başta yerler olmak üzere camlarda da boya lekesi oluşmaktadır.

Özellikle camlarda oluşan boya lekeleri hemen müdahale edilmez ise ya da yanlış müdahale edilirse cama zarar gelebilir. Camda oluşan boya lekelerini çıkarmak için özenli olmak ve cama zarar vermemek gerekir.

Camdaki boya lekelerini çıkarmak birkaç adımdan oluşmaktadır. Bu adımlar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Adımları dikkatlice takip edin ve uygulayın.

1-)Boya Lekelerini Kazıyın

Camda oluşan boya lekelerini çıkarmak için öncelikli olarak cam yüzeyindeki fazlalık boya kalıntılarını kazıyın. Bu işlem sonraki aşamalar için size kolaylık sağlamaktadır.

Cam yüzeyindeki boya lekelerini kazımak için jilet ya da maket bıçağı kullanabilirsiniz Her iki aleti de kullanırken kendinize zarar vermediğinizden emin olunuz.

Bazı durumlarda oluşan boya lekelerini çıkarmak için bu aşama tek başına yeterli olmaktadır. Bazı durumlarda ise aşağıdaki aşamaları da uygulamak gerekmektedir.

2-)Tiner Kullanın

Kimyada benzer benzeri çözer mantığı söz konusudur. Benzer benzeri çözer mantığını kullanarak istemediğimiz bir sürü lekeden kurtulabiliriz. Burada da bu mantıktan yararlanacağız.

Tiner boya maddelerinin çok iyi çözündüğü bir sıvıdır. Tineri kullanarak cam üzerinde oluşan boya lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Camı tinerle silme işleminin ardından tiner kokusundan rahatsız olmamak için camı bir kez de su ile silmeniz gerekli olabilir.

3-)Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu boya lekelerini kazıdıktan sonra su içerisine katılır ve burada ıslatılan sünger ile silme işlemi gerçekleştirilebilir. Burada süngerin sert tarafını kullanarak cama zarar vermeden lekelerden kurtulabilirsiniz.

Arap sabunu aynı zamanda camda oluşan kirlerin kolaylıkla çıkmasını ve camların normalden iki kat fazla parlamasını sağlamaktadır.

4-)Aseton Kullanın

Aseton, evlerde bulunan kimyasal maddelerden bir tanesidir. Çoğu zaman oje çıkarmak için kullanılan aseton ile camlarda oluşan boya lekelerini çıkarabilirsiniz. Özellikle yağ bazlı boyalardan kaynaklı lekelerde asetondan yararlanabilirsiniz.

Aseton ile camınızı sildikten sonra bir kez de duru su ile silmeyi unutmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR