Camdaki Yapışkan Kağıt Nasıl Çıkarılır?

Camdaki Yapışkan Kağıt Nasıl Çıkarılır?

Cama yapışkanlı bir kağıdın yapıştırılması ya da bir şey yapıştırmak için bant ve benzeri yapışkanların kullanılması sonucunda cam yüzeye yapışkan malzemenin materyali geçebilir ve çıkarma işlemi esnasında camda leke oluşturabilir.

Cama yapıştırılan kağıtların geride leke bırakmaması için çıkarılması esnasında uygulanan metotlar büyük önem taşımaktadır. Aşağıda çeşitli alternatif yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak cama yapıştırılan yapışkanlı kağıttan kurtulabilirsiniz.

1-)Jilet ya da Benzeri Keskin Materyal Kullanın

Camda yapışmış bulunan kağıdın çıkarılması sonucunda camda leke kalabilir. Yapışkan materyalden dolayı geride kalan lekenin çıkarılması için jilet ile çıkarmaya çalışabilirsiniz.
Jilet yerine maket bıçağından da yararlanabilirsiniz. Her iki kullanılan yöntemde de camı çizmemek için dikkatli ve yavaşça işlem yapınız.

2-)Aseton Kullanın

Camda kalan yapıştırıcı kalıntılarını çıkarmak için çözme işleminde yararlanabilirsiniz. Bu aşamada aseton çok etkilidir. Asetonu bir beze dökerek camdaki lekeli bölgeleri silebilirsiniz.

Bu işlemden sonra camda asetondan dolayı bir koku kalabilir. Bu kokudan kurtulmak için birkaç kez temiz bir bez ile silmeniz gerekebilir.

3-)Beyaz Sirke Kullanın

Camda oluşan lekeleri çıkarmak için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke hem lekeleri çıkarmak için hemde camın parlatılmasını sağlamak için kullanabileceğiniz doğal bir maddedir.

Beyaz sirke ilave ettiğiniz ılık su ile camın yapışkanlı kısımlarını silerek camdaki lekeli bölgelerden kurtulabilirsiniz. Bu işlemin etkili olması için öncesinde kabaca yapışkanlı kısımları temizlemek sizin için pratiklik sağlayabilir.

4-)Kolonya Kullanın

Kolonya, içermiş olduğu yüksek alkol miktarı ile iyi bir leke çıkarıcı ve çözücüdür. Camda kalan yapışkan kalıntılarını çıkarmak için kolonyadan yararlanabilirsiniz.
Kolonya döktüğünüz kısımları sert bir cisim ile ovarak camdaki yapışkanlı bölgelerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ