Camların Parlaması İçin Püf Noktalar

Camların Parlaması İçin Püf Noktalar

Temizlik yapılırken en çok zaman alan ve en çok zorlayan kısım cam temizliğidir. Camları temizlemek için birçok kimyasal ya da doğal yöntem bulunmaktadır. Cam temizliğinde kullanılan temizlik malzemesi kadar silme yöntemi de oldukça önemlidir. Aşağıda temizlemek için kullanabileceğiniz doğal temizlik ürünleri ve silerken işinizi kolaylaştıracak püf noktalar detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

Mutfakta kullanılan bardak ve tabaklar sağlık açısından daha uygun olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. Günümüzde bulaşık makinası kullanımı hijyen ve hem parasal hem de zaman anlamında yarar sağladığı için önerilmektedir. Bulaşık makinalarında kuvvetli temizleme malzemeleri kullanıldığı ve elde yıkamaya göre daha fazla sıcak su kullanıldığından, cam bardaklarda ya da tabaklarda matlaşmaya sebebiyet vermektedir. Bunun olmaması için parlatıcılar önerilmekle birlikte birkaç doğal malzemeler önerilmektedir. Bunlar beyaz sirke ya da elma sirkesi, yarım limon şeklinde olabilir.

Cam Nasıl Silinir?

  • Camları sileceğinizde güneş ışının çok yoğun ya da silinecek cama çok net gelmemesine dikkat edilmelidir. Yanlış ve kuvvetli ışık camda yanıltıcı görüntülere neden olabilir ya da bazı lekeleri görmenize engel olabilir.
  • Camda kolaylıkla el izi ya da parmak izi kalabilir. Bunu engellemek için tek kullanımlık bir eldiven ya da temizlik eldiveni kullanılabilir.
  • Camın temizliğinin iyi olması için kullanılan bez de oldukça önemlidir. Cam temizliğinde en çok mikrofiber bezler önerilmektedir. Bezin temiz olması oldukça önemlidir.
  • Camı silerken sadece cam silmek için üretilen temizlik malzemelerinin kullanımı tercih edilmelidir. Ayrıca bir kova suya koyulan yarım çay bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesi ve birkaç damla bulaşık deterjanı eklenerek oluşan karışım temizlik ve parlatma işlemi için oldukça uygundur.
  • Camı dışındaki kiri iç kısmına yaymamak için cam temizleme işlemi dış yüzeyi temizleyerek başlamalıdır. Islak bir bez yardımıyla dış yüzeydeki kiri dağıtmamaya dikkat edilerek temizlenmelidir.
  • Cam temizlendikten sonra mutlaka kurulanmalıdır. Eğer kurulanmazsa etrafta uçuşan tozlar ya da kıl gibi benzer şeyler hemen cama yapışıp kirletebilir. Camı kurulamak için en uygun materyal gazete kağıdıdır. Gazete kağıdının renkli olmaması gerekmektedir, renkli olduğu takdirde camda iz bırakma olasılığı artacaktır.

Silinen Camın Temiz Kalma Süresi Nasıl Arttırılır?

Gazete kağıdı cam silme işlemi için oldukça önemlidir. Kurulama işleminde oldukça başarılı olmasının yanında temizliği arttırmak için de kullanılabilir. Gazete kağıdının üzerine sal temizleme ürünü ya da elma sirkesi sıkılarak silindiğinde camın temizliği ve parlaklığı daha uzun süreli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ