Çantanın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Çantanın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Çantalar kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından birisidir. Her kadın çantası olmadan dışarıya çıkmaz. Çantalar tamamen zevke göre tercih edilmektedir ve her kadın farklı tiplerde ve tarzlarda da olsa çanta kullanır. Çanta fiyatları da oldukça geniş bir aralığa sahiptir. Bu farkın oluşma nedeni ise çantaların yapımında kullanılan malzemelerin maliyeti, işçilik farkı ve marka bedeli gibi nedenlerdir.

Bazı markaların çantaları halk tarafından ulaşılabilir fiyatlarda olsa da bazı markaların fiyatları çok fazla olmaktadır. Bu nedenle de bazı çantaların sahteleri yapılmaktadır. Ancak sahte çantalar kalite anlamında çok daha zayıftır. Bu nedenle de uzun vadede kullanmak istediğiniz çantaların sahte olup olmadığını ayırt ederek almak gerekir. Günümüzde sahte çantalar oldukça gerçekçi üretilmektedir. Ancak ne kadar gerçekçi olursa olsun sahte çantalar kendini ele vermektedir. Bunu anlamak için dikkatle incelemek gerekir. Bunun için de bakılması gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.

Sahte Çanta Nasıl Anlaşılır?

1-)Çantanın Dokusu

Sahte çantalar öncelikle kendilerini dokusundan ele vermektedir. Çantalar deri, süet, rugan, kumaş gibi birçok malzemeden elde edilebilir ürünlerdir. Ancak hangi malzemeden üretilmiş olursa olsun mutlaka gerçeği ile sahtesi arasında doku farkı oluşmaktadır. Deri çantalarda en önemli ayrıntı rengin homojen olması ve yumuşaklığıdır. Rugan çantalarda ise parlaklık ve yine homojenlik etkili olmaktadır. Kumaş çantalarda ise genellikle aynı kumaş bulunamadığı ya da maliyeti arttırmasından dolayı yakın kumaş tercihleri yapılmaktadır. Bu da çantanın orjinalini bilmeniz durumunda sahtesini ayırt etmenizi sağlar.

2-)Çantanın Dikişleri

Dikiş çantaların en önemli detayıdır. Orjinal çantalarda dikişler kusursuzdur. Büyük bir özen ile hazırlanan orjinal çantaların dikişlerinde hiç bir hata bulunmamaktadır. Ancak sahte çantalarda ufak tefek de olsa mutlaka dikiş hatası bulunur. Bu durumda çantanın kusursuzluğunu ortadan kaldırarak çantanın sahteliğini ortaya koyar.

3-)Çantanın Astarı

Astarlarda çantaların en önemli bölümlerinden biridir. Gerçek çantalar uzun vade de kullanılmak amacı üretilir. Bu nedenle de astarları dahi oldukça kaliteli kumaşlardan seçilmektedir. Ancak sahte çantalarda astar kalitesine önem verilmez. Bu durumda çantanın iç yüzeyini dokunduğunuzda rahatlıkla hissedilebilir.

4-)Çantanın Aksesuarları

Çantaların iç ya da dış yüzeyinde çeşitli aksesuarlar bulunur. Bu aksesuarlarda çantaların sahte olup olmadığını anlamak için oldukça etkilidir. Aksesuarlar hangi malzemeden yapılmış olursa olsun tüm çanta da kullanılan aksesuarlar birbiri ile dengeli olarak üretilir. Ayrıca oldukça sağlam malzemelerden üretilmektedir. Ancak sahte çantalarda ucuz malzemelerden elde edilen dengesiz bir aksesuar yerleşimi bulunmaktadır. Aksesuarların ağır ya da hafif olması sahte ya da gerçek olduğunu anlamak için bir etken değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ