Çarşaf Nasıl Ütülenir?

Çarşaf Nasıl Ütülenir?

Ev işleri genel olarak pek sevilen işler değildir. Özellikle ütü işi oldukça zahmetli ve göz korkutucu bir iştir. Pürüzsüz olarak yatağa serdiğiniz çarşaflar insana keyif verirken çarşafları ütüleme işlemi pek de keyif verici bir iş değildir. Ancak her ne kadar zorlu gözükse de çarşaflar ütülenir ve o şekilde kaldırılır. Çarşaf ütülemek zorlu ev işlerinin ilk sıralarında yer alsa da aslında doğru yöntemler uygulandığı takdirde oldukça kolay bir iş halini alır.

Bunun için yapılması gerekenler ise oldukça kolay işlemlerdir. Çarşaf ütülemek için kullanabileceğiniz birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde büyük bir zahmetten kurtularak pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Çarşaf Ütüleme Yöntemleri

1-)Nemli Çarşaf Ütülemek

Çarşaf ütülemek için en etkili yöntem nemli çarşaf ütüleme yöntemidir. Oldukça pratik ve kolay olan bu yöntem büyük bir kurtarıcı görevindedir. Bu yöntemi uygulamak için yapmanız gereken ilk şey yıkamış olduğunuz çarşaflarınızı tam olarak kurumasını beklemeden nemli olarak toplamaktır. Toplama işleminin ardından ise çarşafların kurumasına izin vermeden en kısa sürede ütüleme işlemine başlamanız gerekmektedir. Toplamış olduğunuz çarşaflarınızı 2 ya da 3 kat olacak şekilde katlayın.

Daha sonra çarşafınızın etiketinde yazan talimatlara uygun olarak en yüksek sıcaklıkta ütünüzü ayarlayın. Ütü ısındıktan sonra katlamış olduğunuz çarşafı özenle ütü masasına serin ve küçük katlanmalar olmaması izin düzeltin. Düzeltme işlemini tamamladıktan sonra çarşafınızın orta kısımlarını ütülemeye başlayın. Bir yüzünü ütüledikten sonra çevirerek arka tarafından da ütüleyin.

Ardından çarşafı açarak bir önceki kat yerlerinin orta kısma gelmesi için uygun şekilde katlayarak tekrar masaya serin ve tekrar ütüleyin. Kenarlarını ütülemediğiniz için ütü izi olmadan kolaylıkla ütüleme işlemi uygulayabilirsiniz. Bu şekilde pürüzsüz bir çarşaf elde etmiş olursunuz.

2-)Kuru Çarşaf Ütülemek

Eğer çarşaflarınızı nemli iken toplama şansınız olmadıysa ya da farklı bir sebepten dolayı çarşaflarınız kurumuş ise bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bunun için öncelikle ütünüzü uygun sıcaklık ayarında çalıştırın.

Ardından kurumuş olan çarşafınızı katlayarak ütü masasına özenle yerleştirin. Yerleştirme işlemini tamamladıktan sonra ütünüzün su püskürtme özelliğini kullanarak çarşafı nemlendirin. Eğer ütünüzde böyle bir özellik bulunmuyor ise bir sprey şişesine su doldurarak da çarşafınıza sıkabilirsiniz. Bu şekilde çarşafın orta kısımlarını ütüledikten sonra katlı yerlere denk gelen kısımları ortaya denk gelecek şekilde tekrar katlayın ve aynı işlemi tekrarlayın. Bu yöntemi kullanarak hiç iz oluşmasına izin vermeden rahatlık ile çarşaf ütüleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ