Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?

Farklı lezzetiyle dikkat çeken cennet hurmasını evinizde kolay bir biçimde kurutabilirsiniz. Turuncu bir görünüme sahip olan cennet hurması domatese benzeyen bir meyve türüdür. Ağızda mayhoş bir tat bırakan cennet hurması ülkemizde Trabzon hurması olarak da anılmaktadır. Cennet hurmasını evinizde kurutabilir, kurutmadan tüketebilir ya da pekmez yapabilirsiniz. Birçok farklı tat ile birlikte kullanılabilen cennet hurması çok lezzetli bir meyvedir. Sıcak iklimlerde yetişmeyi seven cennet hurması farklı tadı ve lezzetiyle sofraların baş tacı bir tat haline gelmiştir.

Cennet hurmasını birçok market, manav gibi yerde bulabilir ve uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Cennet Hurması Kurutma İşlemleri

Cennet hurması kurutma işlemleri oldukça basit işlemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurutma işlemi için birkaç kilo cennet hurması satın almanız yeterli olacaktır. Cennet hurması kurutma işlemi için öncelikle uygun hurmaların seçilmesine dikkat edilmelidir. Bunun için sapı olan ve henüz olgun olmayan, sert cennet hurmalarının satın alınması gereklidir. Cennet hurmasını öncelikle yıkayın ve kabuklarını tek tek soyun. Daha sonrasında çamaşır ipi olan bir yere saplarından tutarak gergin olacak bir biçimde asın. Asılan hurmaların temiz ve güneş gören bir yerde bekletilmesine dikkat edilmelidir. Bu şekilde asılan cennet hurmalarını 4 hafta boyunca kurutmanız etkili olacaktır. Cennet hurmalarını kuruturken asla ıslanmamasına da dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yeterince kuruyan hurmaları topladıktan sonra tozlu olmaması için yıkayabilir ve bez ile kurulayabilirsiniz. İncir tadını almış olan cennet hurmalarını kuru ve ağzı kapalı kaplar içinde saklamanız önerilmektedir.

Cennet Hurmasının Faydaları Nelerdir?

  • Cennet hurması tam bir antioksidan kaynağıdır. Meyve içinde çok sayıda A vitamini, kripto-ksantin ve beta-karoten maddeleri yer almakta, vücudun direncini arttırmaktadır.
  • Cennet hurmasının diğer bir faydası da göz sağlığı üzerinedir. Yaşlılık ile birlikte gelen göz bozuklukları için cennet hurması önemli bir görev üstlenmektedir.
  • Cennet hurması içinde çok sayıda C vitamini ve bakır yer almaktadır. Bu özellikleri sayesinde cilt sağlığını korur ve enfeksiyonlara karşı tüm vücudu koruma görevi üstlenir.
  • Cennet hurması içerdiği çok sayıda bakır sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Çeşitli mide hastalıklarının tedavisinde cennet hurmasının etkili olduğu bilinmekte ve tercih edilmektedir.
  • Cennet hurması sindirim sistemi üzerinde de oldukça etkili olan bir meyve türüdür. Bağırsakların düzgün bir biçimde çalışmasına olanak vermektedir.
  • Cennet hurması içinde tüm bu besin değerlerinin yanı sıra yüksek sayıda lif de yer alır ve bu sayede tansiyon yükselmesini önler. Kalp sağlığı üzerinde de önemli etkisi vardır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ