Çiğ Süt Kaç Gün Dayanır?

Çiğ Süt Kaç Gün Dayanır?

Çiğ süt kaç gün dayanır öğrenerek zehirlenme vb. sağlık sorunlarına karşı önlem alabilirsiniz. Çiğ süt, günlük olarak tüketilen sağlık ürünlerden birisidir. Çiğ süt kullanımı bazı kişilere ağır gelirken bazı kişiler ise pastörize edilmiş süt yerine işlem görmemiş, doğal çiğ sütü tercih etmektedir. Çiğ sütün tüketilmesinin insan vücuduna birçok farklı fayda sağladığı bilinmektedir.

Bahçenizde hayvan besleyebilir ve en doğal, taze ürünlere hızlıca kavuşabilirsiniz. İnekleriniz varsa taze inek sütünü ilk siz kullanabilirsiniz. İnek ve koyun sütlerini çiğ olarak tüketmek çoğu kişiye ağır gelen bir durumdur çünkü çiğ sütlerde çok yoğun bir koku bulunmaktadır. Bu kokuyu gidermek için ise sütlere işlem uygulanması ve o şekilde sütlerin tüketilmesi gerekmektedir.

Çiğ sütlerin belirli bir zaman içinde tüketilmesine de önem verilmelidir.

Çiğ Süt Kaç Gün İçinde Tüketilmelidir?

Çiğ süt pişmemiş, işlem görmemiş süt anlamına gelir. Koyun sütlerinin, inek sütlerinin sağıldıktan sonra hiçbir işlem görmemiş hali çiğ süt olarak tanımlanmaktadır. Bilindiği üzere çiğ süt kullanımı zor olduğu için sütler pastörize edilerek kullanılır hale gelmiştir.

Çiğ süt tüketimi yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan birisi çiğ sütün bozulmasını önlemek olmalıdır. Bilindiği üzere sütlerin kullanım ömrü kısadır ve bozulma ihtimalleri diğer ürünlere göre daha fazladır. Bu sebepler süt ve tüm süt ürünlerinin en kısa süre içinde tüketilmesi iyi bir yöntem olacaktır.

– Çiğ süt en fazla 3 gün içinde tüketilmelidir. Isıtılmamış, işlem görmemiş sütün buzdolabında 2 ya da 3 gün bekledikten sonra tüketilmesi gerekmektedir. Aksi halde süt bozularak insan sağlığına zarar verir hale gelecektir.

  • Pastörize edilmiş sütlerin ise yine aynı biçimde 2 ya da 3 günden fazla bekletilmemesi gerekmektedir.
  • UHT sütlerin ise dayanma süresi oldukça uzundur. UHT sütleri buzdolabında 3 ay boyunca muhafaza etmek ve tüketmek mümkündür.

Çiğ Süt ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Çiğ süt çabuk bozulan bir üründür. Bu nedenle çiğ sütlerin şişelere konulduktan sonraki 2 ya da 3 günlük süreç için tüketilmesi gereklidir. Bu sürenin aşılması halinde sütler bozulacağı için asla tüketilmemelidir.
  • Çiğ sütler genellikle inek ve koyun sütü olarak kullanılmaktadır.
  • Çiğ sütten isteğe bağlı olarak peynir ve yoğurt yapmak mümkündür. Bunun için çiğ sütün mayalanması gerekmektedir.
  • Çiğ sütler işlem görmemiş sütlerdir. Çiğ sütleri pastörize etmek mümkündür. Marketlerde şişe ya da paket içinde satılan sütler pastörize edilmiş sütlerdir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ