Ciğer Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Ciğer Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Ciğer ya da benzeri sakatat ürünü olarak halk arasında tabir edilen yiyecekler yüksek kan yapıcı özelliğine sahiptir. Yüksek demir içermesinden dolayı da sık sık kansızlık problemi yaşayan kişiler tarafından tüketilmektedir.

Ciğer ya da benzeri sakatat ürünleri çok kolay bozulabilmektedir. Özellikle buzdolabının alt kısmında bekletilmesi hızla bozulmasına sebep olur. Gün içerisinde tüketimi gerçekleşmeyecek ise ciğer derin dondurucuda saklanmalı, kullanmadan önce çıkarılmalıdır.

Ciğeri derin dondurucuda bozulmadan saklayabilmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. En temiz ve pratik bir şekilde derin dondurucuda ciğeri saklama yöntemi aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de derin dondurucuda ciğer ya da benzeri sakatat ürünlerini saklamak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

1-)Ciğeri Güzelce Temizleyin

Öncelikli olarak ciğerin yenilmeyen kısımlarını güzel bir şekilde ayırınız. Bu işlemi sonradan yapmak işinizi daha da zorlaştırır. Hatta bazen ayrılamaması gözlenebilir.

Bu işlemin ardından soğuk suyun altında ciğeri zarar vermeyecek bir şekilde yıkayınız. Bu aşamada çok dikkatli olunuz. Yeterince yıkandığından ve temizlendiğinden emin olunuz.

Bu işlemin ardından ciğeri bütün olarak saklayabilirsiniz. Bunun için uygun bir buzdolabı poşeti ayarlayınız ve içerisine koyarak hiç zaman kaybetmeden derin dondurucuya koyunuz.

Bütün halde saklamak istemiyorsanız ciğeri yıkadıktan sonra keskin bir bıçak ile istediğiniz boylarda kesiniz. Uygun bir buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda saklayınız.

2-)Kavurup Saklayın

Bu işlem dondurulmuş ciğerin sonradan çok daha pratik bir şekilde kullanmasını saklamaktadır.Burada yapmanız gereken ciğerleri doğradıktan sonra isteğinize uygun bir şekilde hafifçe pişirmek bu işlemi kavurma şeklinde de yapabilirsiniz. İsterseniz az su ile pişirebilir ya da haşlayabilirsiniz. Bu aşama tamamen sonrasında ciğeri nasıl kullanmak isteyeceğinize bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

NOT: Sakatat ürünleri kolaylıkla bozulabilir. Dondurucuda dahi 3 ile 6 aydan fazla saklamak sakıncalıdır. Bu sebeple hazırladığınız ürünler üstüne mutlaka hazırladığınız zamanın tarihini atınız. Sık sık kontroller yapınız. Aynı zamanda bu tarz ürünlerin taze tüketiminin daha faydalı olduğunu unutmayın.

Saklama esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi kullanılan buzdolabı poşetlerinin kesinlikle hava almamasıdır. Aksi halde hava ile hızla ciğer bozulabilmekte, kontamine olabilmektedir. Bu sebeple kesinlikle ağzı kolayla kilitlenebilen buzdolabı poşetlerini kulanmanızı tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ