Ciltte Kararma

Ciltte Kararma

Ciltte kararma, yaz aylarında güneş ışığına direk maruz kalma sonucunda sık sık meydana gelmektedir. Bu kararmalar güneşten koruyucu kremler kullanılmadan meydana geliyor ise kişi için ciddi sağlık sorunları oluşturabilmektedir.

Ciltte meydana gelen kararmalar geri dönüşlü olabileceği gibi geri dönüşümsüz olarak da meydana gelebilmektedir. Ciltte meydana gelen kararmaların birçok sebebi olmaktadır. Cilt kararmaları;

Güneş Işığı

Güneş ışığına maruz kalmak, epiderma tabakasındaki melanin pigmenti ile tepkimeye girerek kişinin cilt renginin koyulmasına sebep olabilmektedir. Bu durum genellikle geçicidir. Kişinin güneş ışığı ile olan etkileşiminin azalması ile hızlıca deri eski haline gelmektedir.

Ağda Kullanımı

Özellikle kadınlar istenmeyen tüyleri almak için sir ağda ve çam sakızı ağda kullanmaktadır. Kullanılan ağda deri yüzeyinde tahrişe sebep olabilir. Hatta hassas bölgelerde ve sıcak ağda kullanımında bu bölgelerde kararma meydana gelebilir. Bu durum maalesef ki bazı olgularda geri dönüşümsüz olarak meydana gelmektedir.

Susuzluk

Yapılan araştırmalar günlük su tüketimi limitinin altında su tüketen kişilerin renk tonlarının normale göre birkaç ton daha koyu olduğunu tespit etmiştir.

Bu durum bir sağlık sorunudur. Özellikle solgun görünen ve cildinde kararma meydana gelen kişilerde susuzluk problemi olabilir. Kişi acilen günlük su tüketimini arttırmalı ve doktora giderek muayene olmalıdır.

Tiroid rahatsızlıkları

Tiroid hormonu eksikliğinde ya da fazla oluşunda kişi çeşitli rahatsızlıklar hissedebilmektedir. Bu durum aşırı sinirlilik, aşırı üşüme, yorgunluk, aşırı terleme olabilir. Tüm bunların dışında kişinin cilt renginde kararma meydana gelebilmektedir.

Ciltte Kararma Tedavisi

Ciltte meydana gelen kararmaların düzeltilmesi için öncelikli olarak kaynağının bulunması gerekmektedir. Kronik rahatsızlıklardan kaynaklı ise öncelikle uzman tarafından kronik hastalık kontrol altına alınmalıdır.

Güneş ışığından korunmak için kişi güneş koruyucu kremler kullanmalıdır. Gün ışığının yoğun olduğu saatlerde kesinlikle dışarı çıkmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ