Ciltte Kendiliğinden Oluşan Çürükler

Ciltte Kendiliğinden Oluşan Çürükler

Ciltte kendiliğinden oluşan morlukların birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerin bir takımı küçük rahatsızlıklardan kaynaklansa da bir takımı ciddi rahatsızlıklardan dolayı meydana gelmektedir.

Ciltte kendiliğinden oluşan çürükler özellikle küçük çocuklarda akıllara lösemiyi getirmektir. Lösemi halk arasında kan kanseri olarak da bilinmektedir. Lösemide kemik iliği deprese olmakta ve görevlerini yerine getirememektedir. Kan şekilli elemalarında (lökosit, trombosit, eritrosit) meydana gelen değişimler sonucu özellikle eritrositlerdeki deformasyon sonucu vücudun bazı bölgelerinde morarmalar sıkça görülmektedir.

Bu durum ciddi önem arz etmektedir. Löseminin erken safhalarında ciltte kendiliğinden oluşan çürükler gözlenmektedir. Bu sebeple anne ve babaların sebepsizce oluşan çürüklerde çocuklarını mutlaka doktora muayene ettirmelidir.

Ciltte kendiliğinden oluşan çürüklerin bir diğer sebebi de anemidir. Anemi çağımızda birçok kişide görülen rahatsızlıktır. Özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarda daha sık görülmektedir.

Anemi diğer adıyla kansızlık olarak da bilinmektedir. Kansızlığın birçok sebebi olabilir. Kansızlık genellikle;

  • Yetersiz beslenmeden kaynaklı
  • Besinlerin yanlış tüketiminden kaynaklı
  • Genetik sebeplerden
  • Aşırı kan kaybının sebep olduğu durumlar
  • Bazı hastalıklarda ortaya çıkmaktadır.

Ciltte kendiliğinden oluşan çürükler travma kaynaklı da oluşabilmektedir. Bazı durumlarda kişi vurma, çarpma olayını yaşadıktan hemen sonra o bölge morarmaya bilir aradan belli bir süre geçtikten sonra o bölgede çürükler oluşabilir. Bu durum genellikle kazayı takip eden bir iki gün içerisinde meydana gelmektedir. Genellikle 1 hafta içerisinde geçmektedir.

Ciltte Oluşan Morluklar

Ciltte oluşan morluklar genellikle cilt altında meydana gelen bir kanamadan dolayı meydana gelmektedir. Oluşan kanamalar travma kaynaklı oluşabilir bu durum genellikle geçicidir. Ancak bazı damar hastalıklarında da ciltte morluk oluşmaktadır ve bu durum kronik hal alabilir. Bu tarz rahatsızlıklarda kişinin mutlaka uzman bir doktora muayene olarak sorunun tedavi edilmesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ