Ciltteki Sir Ağda Lekesi Nasıl Çıkar?

Ciltteki Sir Ağda Lekesi Nasıl Çıkar?

Ağda her kadının hayatında olan bir üründür. Pürüzsüz bir cilt için kullanılan ağdanın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitlikler ağdanın uygulanacağı bölgelere göre geliştirilmiştir. İnsan vücudunda her bölgenin hassasiyeti farklıdır. Bu nedenle her bölgeye de aynı tip ağda uygulanmaz. Ağda çeşitleri kullanılacağı bölgeye göre farklılık gösterse de işlemin uygulanacağı bölgeye uygun bir ağda seçmek ciltte leke oluşmasının önüne geçmeye yetmez.

Bununla birlikte ağdanın doğru şekilde de kullanılması gerekir. Ancak zaman zaman farklı nedenlerden dolayı doğru ağda seçilmiş ve doğru şekilde uygulanmış olsa da cilt tipi gibi önüne geçilemeyecek bir nedenden dolayı ağda ciltte leke bırakır. Özellikle sir ağda diğer ağda çeşitlerine göre daha etkili olsa da ciltte leke oluşumuna en çok neden olan ağda türüdür. Sir ağda lekesinin oluşmasını engellemek güç olsa da oluşan sir ağda lekesini gidermek için uygulanabilecek birkaç basit yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulamak için gerekli malzemeler ise başlıca deniz tuzu, elma sirkesi, bebek pudrası, bebek yağı, lavanta yağı, bal, limon suyudur.

1-)Bebek Pudrası, Bal ve Limon Suyu

Bebek pudrası, bal ve limon suyu ile oluşan sir ağda lekelerini gidermek için öncelikle bir kase alın. Daha sonra kasenin içine 2 tatlı kaşığı kadar bebek pudrası ve yarım tatlı kaşığı kadar limon suyu koyun. Pudra ile limon suyunu iyice karıştırdıktan sonra 2 tatlı kaşığı bal ilave ederek tekrar karıştırın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdıktan sonra cildinizdeki sir ağda lekesi olan bölgelere bu karışımı sürün. Karışımı masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra bol su ile durulayın.

2-)Deniz Tuzu, Bebek Yağı ve Lavanta Yağı

Bu yöntem ile sir ağda lekelerini gidermek için öncelikle deniz tuzu iri taneli ise iyice dövün. Deniz tuzunun iri taneleri cilde zarar verir. Bu nedenle iyice inceltilmelidir. İnceltilen deniz tuzu ile birlikte 1 çay kaşığı lavanta yağı ve bir miktar bebek yağı karıştırılarak bir peeling malzemesi oluşturulur. Bu karışımı sir ağda lekesi olan bölgelere masaj yaparak sürün. Ardından cildinizi ovalayarak durulayın. Lekelerin geçtiğini göreceksiniz.

3-)Elma Sirkesi, Su ve Limon Suyu

Elma sirkesi, limon suyu ve su kullanarak lekeleri gidermek için tüm malzemeleri bir kaba koyun. Malzemelerin oranı ise 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyudur. Bu şekilde iyice karıştırarak hazırladığınız karışımı bir parça pamuk yardımı ile sir ağda lekesi olan bölgelere sürün. Bu şekilde yarım saat bekledikten sonra bol su ile durulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ