Çınar Yaprağını Kimler Kullanamaz?

Çınar Yaprağını Kimler Kullanamaz?

Çınar yapraklarının hastalıkların tedavisinde kullanılan bir malzeme olduğu artık bilinmektedir. Özellikle bitkisel tedavilerle uğraşan ve bunları deneyen kişiler tarafından, doğal çözümler olarak gündeme getirilmektedir. Bir tür kür şeklinde uygulanması tavsiye edilen çınar yaprağı, krem gibi cilt üzerine uygulanmaktadır.

Tüm bu uygulamalar esnasında, hasta bireyler tarafından, uygulanan çınar yaprağı kürünün bir zararı olup olmadığı konusu da merak edilmektedir. Çınar yaprağı genel olarak zararsız olsa da bazı kişilerde yan etkilere sebep olduğu görülmektedir. Yine de bu yan etkiler ciddi hayati risk taşımamaktadır.

Çınar yaprağı içinde yer alan “tanen” adlı madde nedeniyle midesi hassas olan kiÅŸilerde bulantı ve kusma gibi sorunlar ortaya çıksa da, bu durum çok uzun süre devam etmemektedir. Buna ek olarak ifade edilebilecek bir baÅŸka yan etki de alerji yapma potansiyeline sahip olmasıdır. Ancak çok nadiren bu yan etki gözlemlenmektedir.

Çınar Yaprağının Yararları Nelerdir?

  • Çınar yaprakları genel olarak kireçlenme sorununa karşı bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Kireçlenmeyi önleyen, eklemleri ve kemikleri koruyup güçlendiren bir özelliÄŸi vardır.
  • Vücut direncinin artırılmasında ve yaraların daha çabuk iyileÅŸmesinde de etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Hücrelerin yenilenmesi, olası ÅŸiÅŸkinliklerin önlenmesi gibi etkileri de bulunan çınar yaprağı, aynı zamanda vücutta birikmiÅŸ olan ödemlerin atılmasına da yardımcı olmaktadır.
  • Cilde etkisi ise oldukça fazladır. Sedef rahatsızlığının tedavisinde kullanılır ve buna ek olarak bel fıtığı ile boyun aÄŸrılarının ortadan kaldırılmasında bir hayli iÅŸe yarayabilir.
  • DiÅŸlerde ve diÅŸ etlerinde meydana gelen rahatsızlıkların tedavisi için de çınar yaprağı kürü tavsiye edilmektedir.
  • Vajinal akıntının aşırı olması durumunda çınar yaprağı kürü kullanılarak bu akıntı azaltılabilir. Buna ek olarak epilepsi nöbetleri geçiren kiÅŸilere de çınar yaprağı tüketimi önerilmektedir. Ancak kesinlikle tıbbi yöntemin yerini tutmaz.

Çınar Yaprağı Kürü

Düzenli kullanımda çeşitli sağlıksal sorunlara ait şikayetlerde azalma sağladığı bilinen çınar yaprağı kürü, uygun şekilde ve dikkatlice hazırlanmalıdır. Kürün hazırlanışı şu şekildedir:

  • Ä°ki adet büyük boy kurutulmuÅŸ ya da yaÅŸ çınar yaprağı yıkanır, küçük parçalara ayrılır. Yıkama iÅŸlemi soÄŸuk suda gerçekleÅŸtirilmelidir.
  • Klor içermeyen bir su bardağı su kaynatılır ve parçalanan yapraklar bu suya ilave edilir.
  • Yapraklar eklendikten sonra kısık ateÅŸte olmak üzere 1 dakika boyunca kaynatılır.
  • Henüz soÄŸumadan, bu bir dakika sonunda süzülür.

Hazırlanan bu kür, ılık halde akşam yemekleri öncesinde ve uyku öncesinde içilmelidir. Üç saat arayla tüketilebilir. 15 gün buyunca kullanıldıktan sonra 3 gün ara verilmeli ve dördüncü gün, 15 günlük olarak şekilde yeniden yapılmalıdır. Sürekli ilaç kullanan kişiler bu kürü uygulamaya başlamadan önce doktora danışmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ