Çok Fazla İlaç İçtim

Çok Fazla İlaç İçtim

Hali hazırda ilaç tedavisinde olan kişilerde, gün içinde alınan ilacın unutulup yeniden alınması durumuna sık rastlanır. Farkında olmadan tekrar tekrar alınan ilaçlar genellikle kendini mide bulantısı, iştah kaybı ve mide ağrısı gibi şikayetlerle belli eder. Midedeki sancılar çok şiddetli bir hal alabilmektedir.

Fazla ilaç içtim şikayeti olan kişilerde çoğunlukla mide yıkanması ile tedavi sağlanır. Mide yıkanması; ağızdan mideye doğru hortum benzeri bir alet sokularak, kişinin kusması tetiklenerek midede bulunan her şeyin dışarı çıkartılması amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Daha çok alkol koması ve fazla ilaç/hap içilmesi gibi olayların ertesinde uygulanır. Uzmanlar tarafından yapılan bu işlemin ardından, hasta istirahate alınır. Kişi dinlendikten kısa bir süre sonra normal gündelik hayatına dönebilmektedir.

Çok Fazla İlaç İçtim Ne Yapmalıyım?

Unutkanlığın veya bunalımın verdiği bir algıyla fazla ilaç içilmiş olabilir. Fazla ilaç aldıktan sonra çok şiddetli mide ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetler söz konusu değilse evde uygulanabilecek bir takım yöntemlerle mide yumuşatılabilir.

1)Yumuşak Besinler Tüketin

Tüketilen katı besinler, mideyi tahriş edicidir. Bunun yerine öğünlerde yumuşak ve mideyi rahatlatıcı besinler tüketmekte fayda vardır.

2)Asit Giderici Şurup

Gün içinde fazlaca hap/ilaç alan kişilere önerilen yöntemlerden biri; asit giderici şuruptur. Ancak bunun uzman kontrolünde alınması gerekir. Doktor tarafından her fazla ilaç içimi vakasında gerekli görülmeyebilir. Daha doğru bilgi için uzman hekime danışılmalıdır.

“Çok fazla hap içtim” söyleminin ardından baş dönmesi, mide bulantısı ve mide ağrısı gibi sorunlar peş peşe gelebilir. Gün içinde haddinden fazla ilaç almak, zehirlenmeye hatta kimi zaman ölüme kadar sebebiyet verebilmektedir. Fazla ilaç içtiğinizi herhangi bir belirti olmadan farkettiğiniz anda, doğru tedavi yöntemi için bir an önce uzman doktora başvurmanız tavsiye edilir.

TAVSİYE: Gün içinde unutkanlıktan ötürü tekrar tekrar ilaç içmenizi engellemek için, ilaç aldığınız saatleri not defterinize veya telefonunuzda bulunan not defteri uygulamanıza kaydetmeniz, yazmanız tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ