Dağılan Kek Nasıl Değerlendirilir?

Dağılan Kek Nasıl Değerlendirilir?

Türk mutfağında hamur işi gıdalar oldukça önemli bir yere sahiptir. Hamur işi gıdalar kendi içinde farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlar börekler, yaş pastalar, kuru pastalar ve kekler olarak 4 ana başlığa ayrılabilir. Türk kültürünün önde gelen beş çayınında vazgeçilmezleri hamurişi gıdalardır. Bunun yanı sıra akşam çaylarının yanında da özellikle bazı hamur işleri oldukça sık tercih edilmektedir.

Bu hamur işlerinde ise ilk sıralarda yer alan gıda keklerdir. Kekler her ne kadar hamur işi gıdaların altında yer alsa da kendi içlerinde de oldukça çeşitlidir. Kek çeşitlerini çikolatalı kek, meyveli kek gibi başlıklara ayırmak mümkündür. Bunların yanı sıra kekler yapıları gereği dağılmaya müsait yiyeceklerdendir. Bu nedenle gerek dilimlenirken gerek yerken gerekse de tabaktan tabağa aktarırken kırıntılar dökülür.

Aynı şekilde saklama koşulları da keklerin kırıntı bırakmasında pay sahibi bir etkendir. Genellikle bu kırıntılar çöpe atılsa da bu kırıntıları değerlendirmek mümkündür. Bunun için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Dağılmış Kek Nasıl Değerlendirilir?

1-)Atıştırmalık Hazırlamak

Dağılmış olan kekleri değerlendirmek için oldukça pratik ve etkili olan atıştırmalılar hazırlama yöntemi kolay olduğu kadar lezzetli de bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için su, şeker, vanilya, Hindistan cevizi gibi malzemeler gerekmektedir. Öncelikle dağılan keklerinizin tamamını rondodan geçirerek iyice ufaltın.

Daha sonra elde etmiş olduğunuz kırıntıların üzerine suyu, şekeri, vanilyayı ve sosu ekleyerek iyice karıştırın. Bu aşamada kullanacağınız sos tamamen sizin zevkinize bağlı. Çikolatalı ya da meyveli soslar tercih edebilirsiniz. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra ise hamuru minik toplar oluşturacak şekilde kopararak Hindistan cevizine batırın. Bu şekilde atıştırmalık hazırlama yöntemini tamamlamış olacaksınız.

2-)Kurabiye Yapmak

Kekten kurabiye yapma fikri kulağa farklı gelse de oldukça lezzetli bir yöntemdir. Uygulaması da oldukça kolay olan bu yöntem için öncelikle dağılan kekleri un kıvamına gelene kadar rondodan geçirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunun içine atarak iyice yoğurun. Bir diğer uygulama ise un kıvamına gelen kekleri yumurta, süt ve yağ ile karıştırmaktır. Bu işlemlerden biri ile oluşturmuş olduğunuz hamuru istediğiniz gibi şekillendirerek pişirin.

3-)Süsleme Yapma

Dağılan kek parçalarını diğer tatlılarınız için süsleme malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Bu yöntemde homojen bir görüntü sağlamak için kek parçalarını rondodan geçirerek küçültün. Daha sonra hazırlamış olduğunuz top tatlıları kek parçalarına batırabileceğiniz gibi tatlılarınızın üzerine de serpebilirsiniz.

NOT: Dağılan keklerden faydalanarak oluşturmuş olduğunuz atıştırmalıklar için 8-9 kek dilimi için yarım çay bardağı ölçüsü yeterlidir. Bunu kullanacağınız kek ölçüsünde hamurunuzun yoğunluğuna göre arttırıp azaltabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ