Davlumbaz Nasıl Temizlenir?

Davlumbaz Nasıl Temizlenir?

Davlumbazlar mutfaklarda oldukça ihtiyaç duyulan eşyalardan biridir. Mutfaklarda yemek yapında oluşan kokuların giderilmesi için oldukça etkili olan davlumbazlar aynı zamanda mutfakların havalandırılması için de oldukça etkili bir eşyadır. Ancak ocakların üzerinde bulunmasından kaynaklı olarak kolaylıkla kirlenirler. Yemek yaparken ister istemez yağ sıçramaları gözlenir. Yemeklerden sıçrayan bu yağlar davlumbazların kirlenmesinde ki en etkili nedendir.

Bunun yanı sıra zaman içerisinde tozlar nedeni ile de davlumbazlar kirlenir ve bunun gibi farklı sebeplerde davlumbazların kirlenmesinde etki gösterir. Mutfaklar evlerin yoğun koku oluşumuna uygun bir kısmı olduğu için davlumbaz temizliği oldukça önemlidir. Farklı yöntemler uygulanarak davlumbaz temizliği yapılabilir. Bı yöntemleri uygularken kullanacağınız malzemelerin davlumbaz için uygun olmasına dikkat etmek gerekir. Bunun için davlumbazınızın malzemesi oldukça önemlidir.

Davlumbaz Temizliği Nasıl Yapılır?

1-)Dış Yüzey Temizliği

Davlumbaz temizliği yapmak için öncelikle davlumbazın dış yüzeylerinin temizlenmesi gerekir. Bunun için ilk yapmanız gereken şey ise davlumbazınızın malzemesine dikkat etmektir. Genellikle alüminyumdan yapılan davlumbazlar farklı malzemelerden de üretilebilir. Ancak birçok davlumbaz çeşidi hassas yüzeylerden oluşur.

Bu nedenle hassas ürünler kullanmak gerekir. Bu durum göz önünde tutulduğunda davlumbaz temizliği için yumuşak bir bez temin edilmelidir. Ardından yağ çözücü özelliği yoğun olan bir bulaşık deterjanı ile birlikte ılık su kullanılarak bir karışım hazırlayın. Burada bulaşık deterjanı miktarını davlumbazın kirlilik oranına göre ayarlamanız gerekir. Karışımı hazırladıktan sonra yumuşak bir bez yardımı ile davlumbazın tüm yüzeylerini dikkatlice silin. Kurumuş zorlu lekeler için sildikten sonra bir süre bekleyerek lekelerin yumuşamasını sağlayın. Daha sonra da temiz ve yumuşak bir bez ile silin.

2-)Filtre Temizliği

Davlumbazların iç kısımlarında bulunan filtreler mutfakta oluşan kokuları çekerken yemeklerden sıçrayan yağları da çektiği için filtrelerde yoğun yağlanma gözlenir. Bu filtreler bulaşık makinesinde en az 65 derecede rahatlıkla yıkanabilir. Ancak elde yıkama yapar da temizlemek mümkündür.

Bunun için yoğun yağ çözücü özellikli bir bulaşık deterjanını yağların yoğunluğuna ve kuruluk oranına göre uygun olacak miktarda su ile karıştırarak seyreltin. Hazırlamış olduğunuz bu karışım davlumbaz filtrelerini temizlemek için oldukça etkili olacaktır. Çok yoğun kirler için sıcak su kullanarak yoğun bir karışım hazırlayın ve filtreleri bir süre hazırlamış olduğunuz bu karışımın içinde bekletin. Daha sonra nazik hareketler ile filtreye zarar vermeyecek şiddette bastırarak rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

NOT: Davlumbazınızın üretim malzemesine uygun olan herhangi bir temizleme malzemesi kullanarak da temizleme işlemini yapabilirsiniz. Davlumbaz yüzeyleri hassas yüzeyler olduğu için asit, klorid gibi çözücü maddeler içeren ürünler kullanmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ