Demir Hapını Nasıl İçmeliyim?

Demir Hapını Nasıl İçmeliyim?

Halk arasında daha çok kan hapı olarak bilinen demir hapının ne zaman ve nasıl içileceği merak konusudur. Bir çok kişi demir hapının kilo alımını tetiklediğini düşündüğünden, demir hapı kullanımı konusunda tedirginlik yaşamaktadır. Demir hapının iştah açıcı bir etkisi olduğundan, kilo alımının oluşması normal kabul edilebilir. Ancak kilo alımını engellemenin en etkili yolu; demir hapının alındığı saat dilimidir. İlacın ne zaman alındığı ve nasıl alınacağı gibi detaylar, oldukça büyük önem taşımaktadır.

Demir eksikliği sorunu olan kişilere uzmanlar tarafından önerilen demir hapları(kan hapları) sayesinde demir eksikliği giderilebilmektedir. Kendini yorgunluk, bitkinlik, enerji düşüklüğü ve iştah kaybı gibi belirtilerle gösteren demir eksikliğinin başka bir çok belirtisi söz konusudur.

Demir eksikliğinin belirtileri şunlardır;

  • Yorgunluk ve bitkinlik hali
  • iştah azalması
  • saç tellerinde çabuk yıpranma, kırılma
  • gün içinde sürekli enerji düşüklüğü ve halsizlik

Demir Hapı Nasıl Kullanılmalıdır?

Demir hapının(kan hapının) iştah arttırıcı bir etkisi olduğundan ilacı kullananlar, kilo almaktan korkarlar. Hatta ilaca başlayan pek çok kişi eş zamanlı olarak kilo aldıklarından bahsederler. Demir hapının kilo alımını minimal seviyede tutmak açısından, ilacın alındığı saat çok önemlidir. İlacın gece uyumadan önce alınması, kilo alımını büyük oranda önleyicidir. Gece yatmadan önce alınan ilaç, iştah artışını tetiklese bile kişi uykuda olacağından yemek yemesi söz konusu değildir. Ve buna bağlı olarak kilo alımı gibi bir sorun gerçekleşmez.

Bilinçsizce ve doktor kontrolü dışında ilaç kullanımı kesinlikle önerilmez. İlaç hakkında daha doğru ve geniş bilgi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ